Skip to main content

De ce le este frică oamenilor de bătrânețe și de moarte

Am văzut multe poze cu foste mari vedete care efectiv s-au desfigurat prin operații plastice doar pentru a fenta bătrânețea, iar unii vor să fenteze și moartea. Citeam un articol despre Michael Jackson care și-a angajat 12 medici plătiți cu o avere, pentru că scopul lui era de a trăi 150 de ani. A murit la 50 de ani din cauza unui medic de-al său plătit tocmai pentru a-i oferi o viață mai lungă și liniștită.

Cea mai des întâlnită frică din lume nu e frica de șoareci, de șerpi sau de păianjeni, ci este frica de moarte. Milioane de oameni care conștientizează că încep după o vârstă să o ia pe o pantă destul de alunecoasă, spre mormânt, intră în depresie, au tulburări comporatamentale, coșmaruri și trăiesc astfel o viață sub teroare.

Cum să scapi de teroare fricii de moarte, cum să scapi de neacceptarea bătrâneții? Vedem în Biblie că oamenii care s-au încrezut în Dumnezeu au trăit bătrâneți fericite. Niciunul nu a avut frică de moarte și niciunul nu a căutat să o fenteze, să caute un elixir al vieții veșnice aici jos. De ce? Pentru că și-au asigurat veșnicia prin împăcarea cu Dumnezeu.

Cum frumos și bine spunea Blaise Pascal despre credința în Dumnezeu, despre încrederea în viața de apoi și despre încrederea în a trăi moral și frumos după principiile Scripturii: “Dacă câștigi, câștigi totul, dacă pierzi, nu ai pierdut nimic!”

Doamne ajută!