Skip to main content

De ce scad unele Biserici…

Am văzut cum o organizație bisericească din România a pierdut câteva milioane de români, iar majoritatea au rămas din “tradiție”, în timp ce altă organizație a scăzut drastic, peste zece ani poate că nici nu va mai conta. De ce scad aceste organizații religioase creștine in timp ce altele cresc vertiginos? Citeam azi un articol al unui reprezentat al unei astfel de organizații, care n-a ieșit prea bine la recensământ, iar acesta spunea în mare că “programele neadaptate” la generația de azi ar fi o problemă. Vă spun un lucru, oricât de bine ne-am adapta programele, dacă nu lăsăm ca Duhul Sfânt si lucrarea Lui să conducă Biserica, falimentul ne paște pe toți. Chiar de rămân oamenii înscriși, ei tot morți vor fi fără Duhul Sfânt.

Sunt organizații religioase care efectiv “au băgat călușul” în gura Duhului Sfânt. Sunt Biserici care flutură steagul cesaționismul (adică se lauda că nu au darurile Duhului Sfânt si că nici nu au nevoie de ele). Sunt organizații religioase care cheamă la amvoane predicatori care hulesc Duhul Sfânt si tainele acestuia, apoi se plâng pe Facebook că le scad “Bisericile”. Eu am citit în Biblie așa: “Biserica se bucura de pace…, se întărea sufletește și umbla în frică de Domnul și, cu ajutorul Duhului Sfânt, se înmulțea (Fapte 9:34).” Așadar, creșterea numerică si creșterea sănătoasă a Bisericii se face doar acceptând întreaga lucrare a Duhului Sfânt, nu doar ce ne convine nouă si ce ne este mai comod.

Știu că vă e ușor să nu scoateți draci, știu că vă e ușor să nu aveți de a face cu proorocii mincinoși, care apar acolo unde sunt si cei autentici, știu că vă e ușor să nu vindecați oaia rănită, vă e ușor să nu mergeți prin spitale si pe la bolnavi pentru a le face ungeri conform Marcu 6:13 si Iacov 5:14. Vă e ușor să faceți doar spectacol cu Biblia pe amvoane, dar fără putere. De aceea Bisericile care nu au puterea Duhului Sfânt vor merge spre scădere si spre faliment nu doar o vreme, ci până va veni Hristos pentru a le cere socoteala de o proastă administrare a Bisericii Sale, pentru ca vai de cel ce se joaca de-a Biserica. Eu cred si rămân ferm în ceea ce a spus Apostolul Pavel: “Căci Împărăția lui Dumnezeu nu stă în vorbe, ci în putere (1 Corinteni 4:20).”

Cu prețuire pentru Duhul Sfânt,
Toni Berbece