Skip to main content

“Hristos n-a mers pe schiuri…”

Cineva mi-a dat Block pentru că a considerat că e nebiblic să te dai pe schiuri. Spunând răspicat: “Hristos nu s-a dat pe schiuri…” Pe acest considerent n-ar trebui să mai facem multe lucruri uzuale pe care în viata de zi cu zi sau în viata liturgica le facem. De exemplu Hristos nu a zis nicăieri să ne facem clădiri pentru Biserici, catedrale sau săli de conferințe, dar le facem pentru că e nevoie de ele. Hristos nu a zis nicăieri: “Purtați batic!” Cu toate astea multe femei poartă. Hristos nu a mâncat porc si sarmale (deși eu o fac, iar Biblia nu condamna acest lucru), nici n-a tăiat porcul, cu toate astea pe unii îi deranjează doar skiatul, nu și tăiatul porcului, sarmalele si jumările.

Hristos nu a mers cu mașina, de ce noi o facem? Nici cu avionul n-a zburat, ci a mers doar cu măgarul, calul, barca si ce mai era disponibil pe vremea aceea. Hristos nu a avut telefon, nici internet si nici nu a stat pe rețele de socializare. De ce? Pentru că nu erau pe vremea aceea, dar cu siguranță s-ar fi folosit de toate uneltele societății la maxim. Unii îți scot ochii că Hristos n-a avut Mercedes, ci măgar, dar Hristos n-a avut nici telefon, ci doar mesageri reali care mergeau înaintea Lui să anunțe că vine. De ce nu trimiți azi mesaje prin porumbei sau prin călăreți cum se făcea atunci? Hai să nu fim ipocriți.

Habotnicismul acesta cred că vine și dintr-o slabă educație, din lipsă de citit, de întrebuințarea minții spre a fi dezvoltată armonios si curat, nu păgubos si urâcios. Habotnicismul mai vine si din ură și invidie, deci din lipsa de Spiritualitate si de Duh Sfânt. N-ați citit în Biblie și versetul care spune: “Bucuraţi-vă cu cei ce se bucură; plângeţi cu cei ce plâng” (Romani 12:15). Când vă deranjează fericirea si bucuria altora si vreți doar lacrimi de la ei, nu uitați că aveți o inimă la fel de rea ca a Diavolului. El a venit să ne ofere printre lacrimile zilnice si mici bucurii, care să ne mai încarce bateriile. Data viitoare când mai spuneți că Hristos n-a mers pe skiuri, aruncați-va telefoanele, cheile de la mașină, de la casă (n-a avut nici casa lui personală), aruncați-vă ceasurile de la mâini si mergeți si trăiți fix ca acum 2000 de ani. El ne-a cerut să fim ca El in iubire si bunătate, nu să rămânem blocați în timp, ci în dragostea Tatălui!

Cu prețuire,
Toni Berbece