Skip to main content

Demon obraznic de etichetare mincinosă…

Am observat că cel mai eficient atac al Diavolului este ca, imediat cum se ridică un slujitor al Domnului, acesta să-l eticheteze într-un mod batjocoritor și mincinos pentru a-l discredita. Diavolul are etichete parșive pentru orice neprihănit ridicat de Dumnezeu pentru a vesti pocăința si întoarcerea oamenilor la El. De exemplu “stricatul” de Ahab l-a numit pe Ilie ca “cel ce aduce nenorocirea peste Israel”, deși păcatele lui si ale Izabelei nenoroceau Israelul. Pe Elisei, acei tineri batjocoritori, l-au etichetat ca pe un chelios care trebuie să dispară ca Ilie, dorindu-i și urându-i moartea. Pe Ieremia erau să-l omoare pentru că a prevestit distrugerea Israelului prin Nebucadnetar și cei 70 de ani de robie, care au si fost. L-au acuzat că împraștie spaimă si că “cobește”. Era mai ușor sa-l omoare decât sa se pocăiască pentru a îndepărta mânia lui Dumnezeu.

Pe Ioan Botezătorul l-au etichetat ca pe un “demonizat” care “are drac” (Luca 7:33). Pe Hristos L-au asociat cu Belzebut (domnul dracilor – Luca 11:14-15), doar pentru că ei nu puteau scoate demoni că erau prea ticăloși. Acest “sindrom bisericesco-religios” de a asocia cu Diavolul orice neprihănit, care vindeca si eliberează în Numele lui Hristos, e si azi în Biserică. E mai ușor să-i oprești pe cei care vindecă si eliberează decât să faci si tu la fel. La urma urmei, nu-i de joacă cu dracii, iar pentru că unii n-au Duhul lui Hristos, nu-si pot imagina cum e să scoți duhuri rele, ci tremură de spaima înaintea lor.

Isus pentru ei a fost un “sectant”, care nu era din “partida” preoților de la Templu, ucenicii erau niște “agramați si inculți” fără diplome de teologie, fără prea multă carte, dar pe care Biserica lui Hristos s-a clădit, Biserică care nu are nicio treaba cu majoritatea “Bisericii” de azi, care dă mâna cu nelegiuirea si neputința. Dacă citim cartea Faptele Apostolilor din Biblie (imaginea Bisericii lui Hristos) constatam cu stupoare că putine Biserici mai sunt precum cea din Biblie. Restul sunt ca si partida “preoților și a fariseilor” de care Hristos “se ascundea” adesea ca să nu-L răstigneasca înainte de vreme, pentru că preoții Îl vânau deoarece ucenicii Lui botezau mai mulți decât Ioan Botezătorul a făcut-o (Ioan 4:1-3). Accepți tu etichetarea mincinoasa a Diavolului sau ai duhul de discernământ al lui Hristos astfel încât sa știi cine e in Biserica Lui si cine nu?

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece