Skip to main content

Discuție cu un ateu…

I-am trimis unui ateu un cântec cântat pe Național Arena, cântec intitulat “Domn al trezirii”. La care mi-a răspuns: “Toni, vă invidiez pe voi creștini pentru “viciul” credinței!” I-am răspuns că este singurul “viciu” curat, fără efecte secundare si care dă si viață veșnică, mai mult de atât le distruge pe toate cele distructive din om. I-am povestit despre efectele credinței in societate, cum vedem tineri eliberați de droguri, de alcool, de curvii si patimi, cum ajung din tineri fără niciun viitor, sortiți distrugerii, tineri cu familii, cariere și afaceri. La care mi-a spus: “Toni te susțin să civilizezi societatea!”

Asta e si esența, creștinismul este singura forța civilizatorie. S-a demonstrat în timp ce au făcut imperiile cu civilizația, cum au distrus orice urmă de dreptate, puritate, familie si chiar credință. Romanii au spurcat societatea prin parade deșucheate, au produs generații tot mai slabe care au fost carne de tun in razboaiele ce au urmat, au fost decimați de popoare mai disciplinate. Dacă si ateii au ajuns să susțină creștinismul ca factor civilizator e clar că s-a demonstrat tot ce se putea demonstra.

Uitați-vă la Anglia, Franta, Spania, Olanda si alte state care s-au lepădat de Dumnezeu. Ce au făcut cu progresul? Progres înseamnă Biserici arse, familii pestrițe, copii “răpiți” din familii si dați celor “sterpi”, concursuri de femei câștigate de bărbați? Oare asta înseamnă progres? Creștinismul e acuzat de medievalism, însă vă spun că lipsa credinței produce cu adevărat sălbăticie si medievalism.

Despre asta este creștinismul: “Ți s-a arătat, omule, ce este bine! Și ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubești mila și să umbli smerit cu Dumnezeul tău (Mica 6:8)!”

Cu prețuire,
Toni Berbece