Skip to main content

Divorțul nu-i un accident…

Îi aud pe mulți că au divorțat și pare a fi un accident care lovește fără veste, ca o mașina care vine din contrasens și nu te poți feri de ea. Vin cupluri tinere la consiliere si îmi spun aproape cu lacrimi in ochi că nu vor sa ajungă niciodată la divorț, divorțul părând a fi ca un microb pe care-l iei din aer si te trezești deodată la tribunal sau la notar.

Dragi oameni frumoși, pentru a nu ajunge la divorț nu dați curs sutelor de ispite sexuale, nu consumați pornografie, nu fiți ieftini la suflet si la trup, nu vă vindeți celor care vă face avansuri sexuale, nu râdeți cu cei care fac glume porcoase cu voi, nu acceptați cadouri de la persoane de sex opus așa “de nicăieri”? Nu acceptați prietenia nimănui peste prietenia cu bărbatul sau soția ta, nu acceptați nici scurte, nici lungi “spovedanii” cu persoane de sex opus, care, dintr-odată si “fără interes”, va dorește “tot” bine din lume.

Dragi oameni frumoși, pentru a nu ajunge la divorț, îmbătați-vă zilnic cu drăgălașii, florile sunt ieftine, ciocolata e 7 lei, îmbrățisarea, sărutul si vorba bună sunt ieftine, dragostea e gratis, o ținere de mână nu e taxată nici la minut, nici la oră, privitul în ochi creează conexiune, stingerea televizorului, a telefonului pentru o conversație sinceră cu partenerul înseamnă consolidare si lupta cu divorțul. De fapt divorțul nu este un accident, ci este ceva ce unii construiesc în timp în mod intenționat. Duhul lui Dumnezeu ne avertizează când începem să “bombardăm” podurile dintre noi, iar cine ajunge la divorț a spart cu barosul urii toate miile de trepte spre împăcare si iubire. Așadar, să nu vă fie frică niciodată de divorț atât timp cât dedicați timp iubirii, comunicării, rugăciunii si Scripturii. Nimeni nu vă poate fura căsnicia atât timp cât v-ați împletit funiile voastre cu funia care este Hristos, pentru că Biblia ne spune că funia împletită în trei nu se rupe.

Vă așteptăm pe 2 Decembrie la RomExpo, Pavilion C2, de la ora 18:00, la cea mai mare conferința pentru familii din ultimii ani.

Cu prețuire,
Toni si Gabriela Berbece