Skip to main content

Doamna Clotilde, vă rugăm scoateți “dracii” din Primărie…

Doamna Primar, împreună cu Filiala de Sculptură București a Uniunii Artiștilor Plastici din România, se pare că n-ați înțeles încă frumusețea culturii creștine a acestui neam. O țară declarată 98% creștină nu poate să treacă cu vederea și să ignore o expoziție evident vulgară chiar în inima unei instituții. Imaginile cu draci cu chip de bărbat, dar cu sâni de femeie expuși la vedere, imaginile cu ființele acelea obscene sunt revoltătoare. Nu ne interesează o astfel de “cultură”, nu ne interesează grosolănia și depravarea expusă “artistic”.

Doamna Primar, nu dezamăgiți poporul acesta care v-a oferit câteva voturi de încredere. Ar fi bine să scoateți expoziția aceasta de “demoni și obscenități” din primărie, din respect pentru cultura noastră creștinească, mai ales într-o vreme atât de sensibilă în care atacurile la creștinism sunt tot mai dese.

Iar voi, stimați sculptori, atât ați înțeles din rafinamentul lui Brâncuși? Să-i sărbătoriți operele, să-i cinstiti minunata sculptură “Sărutul” cu “chipuri de draci”? S-ar răsuci Brâncuși în mormânt văzând hidoșenia aceea mov cu chip de bărbat, urechi de elf, sâni de femeie și coadă de sirenă. Dacă asta numiți voi artă, fie ea și modernă, îmi e milă de ceea ce ajuns arta.

Noi ca și creștinism, avem datoria să vă binecuvântăm și să ne rugăm pentru voi orice ați face, dar sufletele noastre vă vor fi recunoscătoare dacă nu mai veniți cu astfel de “expoziții grobiene”.

Toni Berbece