Skip to main content

Doamne, ridică ziduri de protecție…

În anul 1814 Danemarca a fost atacată de trupele aliate ale rușilor și suedezilor, urma rândul orașului Schleswig să fie decimat. Dar chiar la intrare era o căsuță mică în care se afla o familie numeroasă. Acolo era și o bunicuță care se ruga mereu: “Doamne, ridică ziduri de protecție în jurul nostru!” Un nepot a auzit rugăciunea bunicuței si cu toate că era plin de frică nu putea crede cum Dumnezeu va putea ridica peste noapte zid în jurul lor, așa că a batjocorit credința bunicii lui.

Toată noaptea n-au putut dormi din cauza urletelor de disperare din casele vecine, pentru că rușii si suedezii distrugeau tot în jur. Dar la ei nu intra nimeni. Bunicuța era tot acolo pe genunchi si Îi cerea lui Dumnezeu să pună zid de protecție în jurul lor. A doua zi când au tras obloanele de la ferestre au văzut cu toții cum peste noapte un viscol puternic a ridicat ziduri de nămeți în jurul casei de nu se putea vedea nimic dincolo de ele. Efectiv casa era ca o fortăreață protejată de ochii inamicilor.

Adesea vin la slujbele pe care le țin oameni care se află într-un război invizibil, un război al minții în care dușmanii intră si distrug tot. Oamenii aceștia îmi cer să mă rog pentru mințile lor si mereu fac următoarea rugăciune: “Doamne, ridică ziduri de protecție în jurul minților lor si pune straja ta de îngeri să le protejeze de duhurile si gândurile rele!” Pare o rugăciune simplistă, dar funcționează mereu. După o vreme vin acești oameni si mărturisesc: “Toni, efectiv simt cum acel zid de protecție există acolo, simt si îmi imaginez prin credință straja aceea de îngeri, chiar funcționează!”

Sunt convins că și tu ai nevoie de ziduri de apărare si de o strajă de protecție, fie pentru minte, fie pentru suflet, fie pentru trup. Roagă-te ca bunicuța si cere și peste tine protecție înaintea cotropitorilor acestora văzuți, dar mai ales nevăzuți. Mă rog pentru tine oricine ai fi și care citești aceste rânduri, te binecuvântez spunând: “Pune Doamne zidurile tale de nepătruns în jurul celui ce se încrede în Tine!”

Cu prețuire,
Toni Berbece