Skip to main content

Doar 1000…

La unii teama de a-și pierde “carcasa” este mai mare decât teama de a-și pierde conținutul, adica sufletul. Guvernele ia măsuri inimaginabile pentru a proteja trupurile dar pentru suflete de cele mai multe ori nu fac mare lucru, de aceea pentru securitatea trupului s-a pus o limită de 1000 de oameni per eveniment, pentru a nu se extinde o molimă. S-a închis Universitatea de Medicină din București, Salonul Auto de la Geneva e și el închis, Lombardia va fi închisă cu 16 milioane de oameni, care nu mai au voie să iasă de acolo. Dacă pentru această carcasă se fac atât de multe, iar panica este atât de mare, oare ce ar trebui să se facă pentru un suflet mai bolnav decât infectarea cu Coronavirus?

Dacă unui pacient i se spune că are acest virus, deși doar îi curge nasul sau nici măcar atât, crede imediat, dar dacă i se spune că e mort spiritual și că sufletul lui încărcat de păcat produce suferință continuă atât sieși cât și altora, dacă i se spune că dincolo nu va vedea lumina vieții veșnice, de ce nu se impacientează, de ce nu ia măsuri? Vorba cuiva, oamenii se tem de boli care nu-i omoară și mor de boli de care nu se tem. Pentru că cea mai grea boală este cea a sufletului, care te distruge și aici, dar și dincolo.

Isus le-a spus ucenicilor: “Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul (virusuri, oameni, etc.), dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă (Dumnezeu) – Matei 10:28”. Un virus îmi poate lua carcasa, dar nu-mi poate lua veșnicia. Așadar, aleg să nu mă tem pentru că mi-am asigurat veșnicia prin Cristos. Și pentru a vă destinde vreau să vă spun povestea a doi bătrânei care au ales să mănâce BIO și cât mai atent, pentru a trăi cât mai mult. Au depășit amândoi o vârstă frumoasă, după care au ajuns în Cer. Ea se minuna cel mai tare de ce vedea acolo, nu-i mai trecea uimirea și nu avea cuvinte să descrie ce vede, la care soțul îi spune: “Vezi, ajungeam aici mai devreme, dar tu ziceai într-una “mănâncă sănătos, mănâncă sănătos!”

Așadar, nu vă speriați, dincolo e locul acela în care Corona nu va veni niciodată după noi, acolo nu va intra nici Cancerul, nici SIDA și nici măcar o lacrimă. Iar aici avem speranța, pacea și încrederea că atât timp cât Dumnezeu mai are treabă cu noi suntem indistructibili.

Cu prețuire,

Toni Berbece