Skip to main content

Doar două tipuri de femei

Pe stradă vei vedea două tipuri de femei. Primul tip pleacă de acasă ca o leoaică la “vânătoare de carne”, dar nu folosește ghiare ascuțite, ci lasă mult din corp la vedere, mai uită câte o piesă din lenjeria intimă, bluza să fie cât mai decoltată și transparentă, iar ochii ei sunt seducători. Când treci pe lângă ea, din priviri îți spune: “Sunt aici, nu mă poftești?” Pe acestă femeie o poți avea cu un claxon dintr-un BMW sau o altă marcă scumpă. Ea atrage golanii, curvarii, oamenii de nimic, desfrânații cu priviri perverse și minți destrăbălate.

Cine și-ar dori o astfel de femeie? O astfel de femeie oricât de atrăgătoare ar fi e ca un papagal scăpat pe care-l prinzi la întâmplare și care zboară cu prima ocazie când vede ușa deschisă cu o nouă tentație dincolo de ea. Sunt pline spitalele de nebuni cu bărbați care au pierdut femeia pe care au iubit-o, dar n-au văzut când au luat-o că îi place “să agațe”. S-au mândrit cu felul ei “liber” de a fi, neștiind că de fapt sunt în pericol, că iubesc o Izabelă pofticioasă. Consiliez adesea bărbați a căror femei au fugit de acasă (si invers), dar oamenii nu au zis nimic când femeile lor “agățau” pe Facebook/Instagram prin postări cât mai vulgare. Tu ce credeai? Că aruncă cârligul în balta lumii acesteia fără să prindă și pește? Ai grijă de soția ta, păzește-ți paradisul, femeia adesea e atrasă de fructul interzis prezentat cu multă gargară de satanele lumii acestia care destramă familii (la fel și bărbatul).

Al doilea tip de femeie e femeia înțeleaptă, elegantă, rafinată, care știe că nu trebuie să fie vulgară ca să fie frumoasă. Ea stă departe de privirile pătimașe. E devotată bărbatului ei și nu lasă să vadă tot cartierul ce trebuie să vadă doar bărbatul ei. Nu e ca femeia din cântecul lui Mărgineanu, “bibliotecă pentru toți”, ci este doar a unuia. Femeia aceasta e scârbită de claxoanele obsedaților și nu zâmbește a satisfacție ca cele din prima categorie. Femeia aceasta dă cu flit celor care trăg nădejde că o pot avea ca amantă, folosind-o pentru poftele lor. Astfel de femei văd în necinstirea bărbatului lor moarte și nu tentație și plăcere.

Tu ca femeie, alege ce vrei să fii. Ai doar două variante. Iar tu ca bărbat alege ce vrei să ai și cum te vei raporta în viață la femei. Vei fi un obsedat după prima categorie sau credincios celei de a doua. Noi facem lumea un loc plăcut sau unul plin de poftă nebună. Alegerea e la noi.

Cu prețuire,

Toni Berbece