Skip to main content

“Domnule/Doamnă, v-a expirat libertatea!”

Vă așteptați să ajungem în acele zile în care libertatea să expire? Da, ați auzit bine. Curând cei ce au avut libertatea de a intra în Mall-uri, magazine, instituții si alte zone se vor lovi de un avertisment cum că le-a expirat libertatea și că trebuie să și-o redobândească trecând pe la “șefii” care au pus monopol pe ea. Am ajuns să ne actualizăm și “plătim” cu un preț propria libertate cum ne actualizam la 6 luni sau un an rovinietele, asigurările la mașini sau alte cele.

Lumea se apropie de final, deoarece omul a devenit ca in zilele lui Noe, când toate pornirile din inima lui erau îndreptate numai spre rău (Genesa 6:5). De aceea Duhul lui Dumnezeu, care e duh de înțelepciune si de sfat, a plecat din mintea lui, de aceea prostia si răutatea au ajuns la culme, fiind cele care conduc lumea. Azi se dorește a se pune monopol pe libertate, dar nu așa la nivelul unei țări, ci la nivelul globului. Încercarea de monopolizare si “taxare” a libertății este una ce ne apropie de ceea ce Apocalipsa a prevestit acum 2000 de ani, cum că doar cei însemnați vor putea vinde sau cumpără (Apocalipsa 13:17). Iar de la o necesitate la forțare e doar un pas. Prima dată se va face prin convingere, pentru o “necesitate” falsă, apoi se va trece la constrângere.

Ce mai putem face? Mai putem doar să grăbim acest proces că de întâmplat se va întâmpla sigur cândva. Îl putem grăbi prin sfințirea și dorul celor aleși după Hristos, după Acasă, după cum zice Apostolul Petru: “Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde. Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă, aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu… De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină şi în pace” (2 Petru 3:10-14).

Vino, Doamne Hristoase!
Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece