Skip to main content

Domnule Președinte Iohannis,

Ne dorim să considerați rugăciunea mai urgentă decât tratarea durerii de măsele, să considerați mersul la Biserică mai important decât mersul la frizer, să considerați părtășia credincioșilor mai importantă decât “părtășia” de la terase, să considerați nevoia oamenilor de Dumnezeu mai mare decât nevoia mersului la plaje, pe șezlong sau pe prosop.

Aș vrea să luați în considerare că în inimile a milioane de credincioși arde un dor mai mare decât dorul după toate libertățile, pe care le primim cu porția din partea dumneavoastră a conducătorilor, libertăți care ni se cuvin, fie pandemii, fie ciume sau calamități, iar acest dor este dorul după închinarea cu sfinții în Casa lui Dumnezeu. E un dor pe care oamenii îl pot înțelege doar dacă-l trăiesc.

Nu ignorați foamea noastră după Dumnezeu, care se manifestă așa de mii de ani, se manifestă prin părtășia sfinților de pe pământ unii cu alții și împreună cu Dumnezeu. Noi vă rugăm politicos și pe dumneavoastră, dar nu uitați că în primul rând rugăciunile acestea merg spre Dumnezeu, care le strânge în tolba Lui. Sperăm să răspundeți cât mai repede vocii din cugetul dumneavoastră, care vă îndeamnă să ne permiteți redeschiderea Bisericilor, pentru că acea voce este a lui Dumnezeu. Nu ne ignorați!

Cu respect,

Toni Berbece