Skip to main content

Dragi femei, nu celulita și vergeturile sunt problema

Când Gabriela a născut primul copil s-a confruntat cu o mare problemă, a crezut că vergeturile și excesul de piele rămasă după sarcină mă vor face să o privesc altfel. Cred că de mii de ori i-am spus cu toată sinceritatea că o iubesc și o plac enorm de mult așa cum este. După lunga perioadă de recuperare de după naștere mi-a mărturisit că dacă nu i-as fi spus că este frumoasă și dacă nu aș fi liniștit-o prin cuvintele acelea cu siguranță ar fi intrat în depresie.

Este acum un mare scandal din cauza declarațiilor unei persoane publice, care si-a asemuit soția cu o minoră și care a scăpat niște declarații jignitoare pentru milioane de femei, care au vergeturi si celulită. Dragi domnișoare si doamne, nu celulita vă face să arătați urât, acestea fac parte din viață, sunteți perfecte așa cum v-a lăsat Dumnezeu și cum alegeți să fiți, ci doar caracterul ne poate face să fim cu adevărat urâți sau frumoși. Suntem cei mai nefericiți oameni dacă privim doar la ce izbește ochiul.

Acesta este motivul pentru care vedem “domni” de 70 de ani cu puștoaice de 20, aceia sunt cei mai săraci oameni, pentru că au sufletul gol de iubire, ei “iubesc” doar cu trupul. Însă oamenii care iubesc cu sufletul pot vedea dincolo de celulită și vergeturi, pot iubi o femeie chiar dacă după sarcină rămâne cu puțină burtică și cu piele în exces, pot iubi un chip chiar dacă are cearcăne și arată obosit după nopți nedormite.

Când iubim doar cu pofta trupească, vom căuta toată viața “prospături”, “carne de tun”, trupuri cu care să ne satisfacem poftele, însă când iubim cu iubirea lui Dumnezeu vom rămâne credincioși indiferent de aspect, vom putea îmbătrâni împreună chiar dacă ne transformăm precum strugurii în stafide, însă sufletele rămân conectate cu o iubire veșnică. Îmi povestea cineva că bunicii i-au murit la șapte zile unul după altul. El nu a putut trai fără ea, în doar șapte zile s-a stins de dor ca o lumânare. Dorul după ce a fost? După trupul unei minore sau după sufletul acela de care ne legăm în mod tainic și dumnezeiește până în veșnicii? Iubiți cu sufleul, nu doar cu trupul!

Cu prețuire,
Toni Berbece