Skip to main content

Sfântul Ilie si seceta

Azi îl sărbătorim pe Sfântul Ilie, însă înainte de a pune sticla la gură “în cinstea lui”, înainte de a spune cuiva “La mulți ani!”, înainte de a accepta vreo petrecere cu muzică instigatoare la curvie si beție, citește cine a fost sfântul Ilie.

Sfântul Ilie a fost singurul om din Biblie care a fost luat la Cer într-un car de foc sub ochii celorlalți prooroci din Israel (2 Regi 2:11). Dar de ce așa onoare? Pentru că el a ars de fapt pentru sfințenie si a luptat cu lepădarea de Dumnezeu din poporul Său. A condamnat religiozitatea falsă, prin care toți evreii se credeau cu Dumnezeu, dar iubeau și practicau curvia, vrăjitoria si beția. Izabela (soția regelui Ahab) a vestit un post prin care a ucis un om pentru a-i lua o vie pentru soțul ei, a ucis un om pentru un petec de pământ în plus, cam acesta era climatul din Israel. Un loc spurcat de viclenii, vicii, curvii și lăcomii.

Din această cauză Dumnezeu a vestit prin Ilie o secetă de trei ani și jumătate, de nici rouă nu a fost. Criza s-a afundat așa de tare încât poporul a fost zdrobit prin foamete și a trebuit să se lase de mizeriile si de ipocrizia lui, prin care se credea sfânt, dar iubea păcatul. Același climat e si azi in România. Oamenii se cred sfinți, au nume de sfinți, își fac cruci si poartă cruci, însă viețile majorității sunt total contra lui Dumnezeu.

De aceea trebuie să știm că păcatele noastre duc la distrugere si faliment. Dumnezeu va trimite si azi un Ilie, care va mustra păcatul si va pedepsi poporul român prin hotărâri luate de sus până când acest popor se va lăsa de faptele lui rele și va îmbrățișa adevăratul creștinism, cel fără de sfinți doar pe pereți și doar în calendare, ci sfinți adevărați, care vor arde de dragul lui Dumnezeu și de dreptate precum Ilie. Sărbătoriți-l pe Ilie doar prin sfințenie, nu prin alcool și curvii, căci altfel veți cădea sub pedeapsa cu care sfântul Ilie i-a pedepsit pe evrei. Ma rog sa înțelegi!

Cu prețuire,
Toni Berbece