Skip to main content

Dubla măsura a Diavolului…

Când nu păcătuiești îți spune cât de încuiat ești și că ți-ai ratat viața, iar când păcătuiești îți spune cât de nenorocit ești și că Dumnezeu nu te mai poate accepta, că iadul te așteaptă și chiar ar fi mai bine sa-ți iei viața ca Iuda (am consiliat tineri care au vrut să se sinucidă pentru că și-au înșelat nevestele).

Când ai Edenul îți arată poftele lumii, iar când pierzi Edenul pentru poftele mortale și trecătoare ale lumii îți arată cât de naiv ai fost când ai pierdut Edenul. Aruncă asupra ta toată vina și nu-și mai asumă faptul că el a fost mincinosul și ispititorul. În afara Edenului rămâi singur, fără prietenii care te-au ispitit să te distrugi.

Când ai sănătate îți spune să o dai pe vicii, ți le scoate în cale și te invită să le încerci, dându-ți impresia că ești veșnic și indestructibil. Când îți pierzi sănătatea din cauza viciilor îți spune cât de prostuț ai fost că te-ai nenorocit și aduce asupra ta depresii, anxietate, atacuri de panică și teroare.

Când îți vorbește Dumnezeu îți insuflă prin alții că ești excentric, fanatic și prea religios, când nu-ți mai vorbește Dumnezeu prin Duhul Sfânt îți spune că ești lepădat și uitat sau că ești abandonat pentru că Dumnezeu și-a încheiat de mult lucrarea aceasta.

Nu uitați cuvintele Domnului care spun: “Hoţul nu vine decât ca să fure, să înjunghie şi să distrugă. Eu am venit ca ele să aibă viaţă şi s-o aibă din abundenţă (Ioan 10:10).” În El este viața din belșug și nu la Diavolul pe care lumea asta îl promovează. Tu pe cine asculți?

Cu prețuire,
Toni Berbece