Skip to main content

Europa, ce treabă mai ai cu Dumnezeu?

Am citit că în Germania, persoanelor cu dizabilități li se pot aduce prostituate la cerere ca un “drept al omului”. Ce treabă mai are acest lucru cu creștinismul (Efeseni 5:3-4)? Unde sunt rădăcinile creștinești prin care acest popor s-a ridicat si prin care a ajuns la excelență? Unde este Martin Lutherul tău azi, Germanie? Unde îți sunt Sfinții care ți-au construit Bisericile pe care azi le transformi in cluburi de noapte si baruri?

Am citit că în Olanda fostul premier Dries van Agt si soția lui au cerut să fie eutanasiați, ambii având 93 de ani. Biblia ne spune ca patriarhii si oamenii lui Dumnezeu mureau fericiți si sătui de zile, când ești cu Dumnezeu nu ceri cu disperarea moartea (1 Cronici 29:28). Îl lași pe Dumnezeu să decidă, căci El o da si tot El o ia (Deut. 32:39). De altfel, sinuciderile sunt la ordinea zilei peste tot, inclusiv în România? De ce? Pentru că L-au lepădat pe cel care ne aducea pacea, pe Hristos.

Am citit că în Anglia sunt “castrați” copii cu nemiluita ca si cum li s-ar face operație de apendicita. Înainte sloganul părinților era sa-si tina copiii departe de droguri si sarcini nedorite, iar sloganul de azi ar trebui sa fie acela de a-i ține în siguranță cu toate organele (mai ales cele “genitale”), căci tendința este a unei castrări în masă. Ne plimbam printr-un oraș italienesc zilele acestea, iar ghidul ne-a zis ca sunt 149 de Biserici, însă majoritatea au ajuns muzee sau sunt abandonate. Unde este Dumnezeul tău, Europa? Căci lipsa protestantismului si creștinismul care te-au protejat si care te-a îndestulat, azi îți vor aduce pieirea, vei fi lepădată cum l-ai lepădat tu pe Dumnezeul tău. Întoarce-te la El cât se mai poate!

Cu prețuire,
Toni Berbece

P.S. Poza făcută de mine într-o Biserica/Muzeu din Europa.