Skip to main content

Întâlnire miraculoasa la hotel – în al șaptelea an dați drumul robilor…

După un drum de peste 1100 km am ales la întâmplare un hotel să ne odihnim pentru a ne continua călătoria, însă la hotelul acela am întâlnit o doamna care se cazase acolo cu toată familia deoarece transformatorul blocului a luat foc si nu mai aveau curent. Ne-am întâlnim “întâmplator” prin hotel si am stat de vorba spunându-i printre altele că sunt pastor si că am slujit în Bisericile din zona. Atunci ne-a spus că si tatăl ei este pastor, însă ea este căzută de la credința de șapte ani. Am încurajat-o să creadă în iertarea si reabilitarea prin Hristos si să urmărească mesajele mele, care o vor încuraja să rămână tare in credința. La sfârșit ne-a salutat cu “Pace” (un salut folosit si de Hristos in Scripturi) si i-am mai spus că nimic nu e la voia întâmplării.

Am realizat că Dumnezeu mi-a dat mie si soției întâlnire cu această doamnă într-un hotel ales aparent la “întâmplare”, iar doamnei i s-a luat curentul pentru a veni cu familia ei la același hotel doar să audă în al șaptelea an de pribegie departe de Hristos că mai este șansă pentru ea si că Mântuitorul o cheamă la El. În Biblie anul al șaptelea este anul odihnei, anul în care evreii trebuiau să nu lucreze pământul si să se odihneasca. Era un an al bucuriei și al libertății depline. Se mai numărau șapte săptămâni de ani, de șapte ori șapte ani si in anul 50 erau eliberați si robii (de aici Cinzecimea eliberării pe care a adus-o Duhul Sfânt – Leviticul 25).

Mă gândeam la faptul că femeia aceasta, deși era departe de Hristos, știa foarte bine cât timp a trecut si număra fiecare an știind că nu e bine să stea departe. Avea nevoie de o chemare puternică, de un semn, de o întâlnire miraculoasă într-un hotel. Dumnezeu a aranjat totul pentru a-i spune: “Hai acasă, fiica mea, te iubesc si îmi este dor de tine!” Același lucru ți-l spune Hristos si tie, dacă rătăcești departe de El, hai acasa, nu te-a uitat, ci așa cum spune Biblia: “De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce înapoi neamul tău de la răsărit şi te voi strânge de la apus” (Isaia 43:4-6).

Cu prețuire,
Toni Berbece