Skip to main content

Exista doar două tipuri de pastori/preoți

Există pastori/preoți care când văd un om chinuit de diavol intra cu el în rugăciune și nu se lasă până nu se întâmpla ceva, intra cu el în mijlocire si nu se tem de dracii de peste acel om, nu pot fi intimidați, nu-si pun întrebări dacă acele duhuri rele sunt reale pentru că le văd ieșind din oameni si apoi văd cum oamenii sunt liberi, precum demonizatul gadarean din Biblie (Luca 8:35). Astfel de slujitor al Domnului are focul Duhului Sfânt peste mâinile sale și orice duh rău se teme de el, așa cum se temeau de Hristos, de Ucenici si de Pavel. Restul de așa ziși preoți si pastori caută sa convingă congregația lor ținută în neputință că demonii sunt o invenție si că sunt povești, timp în care, precum în sinagoga din Scriptură, chiar demonizații pot face legea în comunitățile lor (Luca 4:31-37).

Exista pastori/preoți care când văd un om chinuit de boală, nu-si pun întrebări dacă Dumnezeu mai vindecă și azi, ci intră in mijlocire până în ultima clipă (Iacov 5:14-15), acceptând voia lui Dumnezeu, dar rugându-se cu foc pentru îndurare. Astfel de slujitori nu disprețuiesc puterea de vindecare a lui Hristos si nu râd de cei ce o caută, ci precum Petru ajung să le facă treaba si batjocoritorilor si să vindece până si cu umbra lor (Fapte 5:15) sau precum Pavel vindeca până și cu basmalele si hainele de pe el (Fapte 19:11). Pe când cârcotașii își țin Bisericile în neputință, își justifică lipsa de putere în prelegeri lungi si lipsite de dovezi biblice, conving oamenii slabi doar prin verve si veninul cu care vorbesc despre Hristosul care vindecă si eliberează si azi. Iar când Hristos alege să mai ia acasa câte un slujitor, acești neputincioși sar ca fripți folosind plecarea in vesnicie a vreunui sfânt ca dovadă că Dumnezeu nu mai vindeca si nu mai învie si azi. Fugiți de norii fără ploaie!

Exista doar doua tipuri de slujitori, unii care au înaintea lor un șir interminabil de oameni pentru care se roagă si alții care stau cu spatele la un șir interminabil de oameni neslujiți, care din păcate trebuie să alerge din loc in loc pentru un strop de hrană si putere, deoarece au nimerit in staule fără hrană, cu pastori preocupați de îmbuibarea lor si nu de slujirea si hrănirea oilor. Să vedeți cum aceștia strigă după ajutor când dau ei de probleme si cum dintr-o data cred in minuni si eliberări când ei si familiile lor au nevoie. Nu vă lăsați pacăliți de cesaționiști, ei predica o “evanghelie” moarta. Căutați viata si puterea din Hristos, iar acolo unde Dumnezeu spune așteaptă, așteptăm cu nădejde viata de apoi, ne purtam crucea si mergem înainte spre locul unde lacrimi nu vor mai fi.

Cu prețuire,
Toni Berbece
Soli Deo Gloria