Skip to main content

Femeia, ce dar minunat

O mamă și cei cinci copii ai ei au fost surprinși de un foc care a izbucnit în timpul nopții, se spune că mama umbla buimacă prin foc și nu știa ce să facă, când oamenii au strigat la ea să iasă afară ea a răspuns: “Nu știu pe cine să aleg!” A murit exact ca o privighetoare, care moare pe cuibul puilor ei în incendiul ce a cuprins câmpul care le era casă, privighetoarea ar fi putut să zboare, dar nu a vrut să-și părăsească puii. O altă mamă a intrat în foc de mai multe ori pentru a-și salva copii, când reporterii au întrebat-o cum de a rezistat focului, care i-a ars o mare parte din corp ea a răspuns: “Am vrut doar să-mi salvez copiii după care să mor!” Mamele au puterea aceasta de la Dumnezeu de a se sacrifica peste imaginația și puterea noastră, a bărbaților.

Ieri când am început să predic despre eroinele din Biblie și despre frumusețea femeii, un bărbat a ieșit din Biserică. Am aflat de la persoana care-l invitase că avea probleme cu femeia din viața lui, era certat “la sânge” cu partenera lui de viața. Venise să-și rezolve problemele de cuplu, dar nu era pregătit să audă ce minunat a creat Dumnezeu femeia. Unii vor să aibă familii sănătoase, dar fără să ofere flori, timp de ascultare, îmbrățișări, cuvinte frumoase și chiar să se sacrifice pentru nevestele lor cum s-a sacrificat Hristos pentru Biserică.

Ce as dori eu pentru românce? Aș vrea ca în România să nu mai fie bătută una din trei femei, aș vrea ca în România să nu mai fie forțate femeile de către bărbați să avorteze pruncii făcuți din “aventuri amoroase”, aș vrea ca în România să nu mai fie folosite peste 40.000 de femei ca “marfă de vânzare” prin videochat și alte zeci de mii de femei direct vândute prin rețele de prostituție, aș vrea ca în România legea și poliția să fie ferme și să nu aștepte luni sau ani pentru a proteja o femeie de un agresor care poate deveni chiar ucigaș. Aș vrea ca în România femeia să fie iubită, prețuită și ocrotită ca pe ceva sfânt lăsat de Dumnezeu nouă, bărbaților.

Fiți binecuvântate voi, mamelor, voi femeilor în care Dumnezeu a pus puterea aceasta de a iubi până la capăt cum iubește Hristos. La mulți ani, tuturor doamnelor!

Cu prețuire,
Toni Berbece