Skip to main content

Mass – Media și îmbolnăvirea prin panică…

Poate nu v-a zis nimeni despre cei trei “S” pe care media în general se bazează pentru a-și crește audiența și pentru a face bani. Competiția și banii sunt în foarte mare parte scopul televiziunilor, nu prea cred că mai există moralismul acela de genul: “Facem o televiziune ca să slujim audiență și să îi protejăm mintea de informațiile care îi pot produce traume și degradare.” Nu, ei vor bani și audiență maximă, iar cei trei “S” sunt sex, sânge și scandal. Televiziunea/Media poate fi bună, dar în mâinile cui trebuie, însă cum puțini au rămas cu gânduri bune trebuie să o luăm cu grijă.

Pentru majoritatea din mass media pandemia aceasta a venit ca un tun financiar și de audiență, îl așteptau cum așteptam noi când eram copii să se închidă școlile și iată că s-a întâmplat și acest lucru, dar la copiii noștri. Unii normal că toată ziua au exploatat pandemia, decesele, gravitatea bolii, au reluat și amplificat de mii de ori bâlbele sistemului, până și supermarketurile anunțau să nu luăm paracetamol, când paracetamolul s-a dovedit un leac de bază.

Cunosc mulți oameni care au picat în depresie cruntă, am fost personal acasă la câțiva oameni pentru a mă ruga să iasă din niște stări groaznice în care-i adusese panica vremurilor acestora, nu vă mai spun cu câți m-am rugat prin telefon pentru a scăpa de teroarea acestor zile, pentru că cel mai mare dușman propagat chiar prin media a fost FRICA. Chiar și copiii noștri sunt afectați de panica noastră, a adulților, e demonstrat deja că unul din trei copii suferă de o formă de depresie din cauza panicii și izolării sociale din această pandemie.

Așadar, mai stingeți televizoarele, mai lăsați telefoanele și sutele de mesaje conspiraționiste sau nu și puneți mâna pe Biblie, infuzați în voi credință și încredere, pentru că pe acestea nu vi le dă nimeni în afară de Hristos prin Scriptură și Biserică. Mai lăsați panica și frica din televizoare, chiar dacă datele ar fi reale, nu vă concentrați pe câți mor, cum mor, de ce mor. Un om viu nu-și sapă singur groapa și nu-și cumpără singur cosciug, decât dacă a ajuns la o vârsta patriarhală și se “plictisește” de viață, dar când știi că mai ai destul de trăit și trăiești “săpându-ți singur groapa” aceasta nu este o atitudine demnă de un creștin. Trăirea în spaimă și alimentarea fricii prin media este contrar vieții unui crestin!

Cu prețuire,
Toni Berbece