Skip to main content

“Folosește-mă cum vrei…”

Eram obosiți după o zi de misiune în care zeci de familii din Județele Iași și Vaslui au fost binecuvântate cu cele necesare, eram fericiți că am intrat în atâtea case cu mâinile pline si cu multă credință pentru vindecarea si eliberarea lor în Numele lui Hristos. M-am oprit la un PECO să mă spăl pe față că mă lua un somn teribil, apoi m-am suit la volan si meditam la predica de a doua zi, când deodată motorul a început să dea rateuri. Ne-am oprit la 10 noaptea pe centura Buzăului cu mașina plină de copii pe care-i luasem în misiune să ne ajute și să vadă viața unor copii ca ei, care nu-și permit toate mofturile.

Însă Dumnezeu nu-și terminase treaba cu noi. Am chemat un șofer cu platformă, care a venit imediat să ne ia mașina si o parte din echipă împreună cu el. Era un tânăr de 27 de ani care arăta aproape de 40 de ani. Gura nu ne-a tăcut timp de o oră jumate, i-am vorbit de puterea lui Hristos și de viața curată la care ne-a chemat. Apoi ne-a povestit cum l-a afectat divorțul părinților pe când el avea vreo 20 de ani, cum tatăl lui și-a părăsit soția din cauza curviei. Lucru care i-a adus ură față de tatăl său. Cred că a înțeles că trebuie să-l ierte. Dar ce am înțeles eu este că un divorț doare crunt, mai ales îi doare pe copii chiar dacă au peste 20 de ani.

Când am ajuns la destinație i-am spus șoferului: “Cred că mașina ni s-a stricat pentru că trebuia să vorbim cu tine despre Hristos!” A zâmbit și a zis că e posibil sa fie adevărat. Am ajuns acasă nu plângându-ne de milă si nici gândindu-ne la paguba financiară, ci lăudând pe Dumnezeu că ne-a mai deschis o mare oportunitate de a vorbi cu cineva despre El. Fă din orice întâmplare a vieții un prilej de a vorbi despre Hristos, Mântuirea noastră. Seara m-am rugat și i-am spus lui Dumnezeu: “Fă ce vrei cu mine, pentru că banii mei, timpul meu, energia mea sunt ale tale, cu totul sunt al Tău. Folosește-mă cum vrei și cât mai mult!”

Cu prețuire,
Toni Berbece