Skip to main content

Gabi Luncă – A plecat la Domnul cea care și-a sacrificat cariera pentru Hristos

Îmi aduc aminte de parcă a fost ieri, cum Gabi Luncă a venit să cânte la nunta mea, a fost surpriza serii pentru toți nuntașii, a lăudat pe Dumnezeu înaintea tuturor și a vorbit despre cum cu ani în urmă a renunțat la cariera sa de regină a muzicii lăutărești, pentru a-L lăuda doar pe Regele Regilor. Povestea mereu cu sclipire în ochi cum nu o mai atrăgeau banii lumii, chefurile destrăbălate și faima, cum a refuzat oferte incredibile pentru a mai cânta doar o dată celebrele cântece închinate lumii. Refuza mereu orice ofertă pentru că spunea că vocea ei nu mai este a ei, ci a Domnului, care a salvat-o.

A fost regina muzicii lăutărești, dar avea un mare gol în suflet, golul după Dumnezeu pe care o dată umplut nu l-a mai golit niciodată. Venea mereu să laude pe Dumnezeu în Biserica unde am copilărit, acolo venea cu tot taraful ei, cânta gratis și ne umplea inimile de pasiune pentru Dumnezeu, a dat slava lumii unde cânta înconjurată de oameni cu bani și faimă pentru a lăuda pe Dumnezeu printre săracii, care au primit Evanghelia lui Hristos. Toată viața ei a cântat printre cele mai sărmane comunități de români și rromi, fără să mai dorească nicio răsplata din lumea aceasta. Acum e acasă, să-L întâlnească pe Regele pe care L-a slujit toată viața.

Vă mai spun ceva, ea este modelul desăvârșit pentru toți artiștii care zic că s-au predat Domnului, dar care cochetează cu lumea și mai cântă prin cluburi, terase și alte localuri unde curg râuri de alcool și unde se înfierbântă spiritul curvar al lumii acesteia. Ea când a spus stop, a fost stop, când a spus că-I cântă doar Domnului, doar asta a făcut. Nu a fost genul care sâmbătă să distreze lumea, iar duminică să laude pe Domnul. De când și-a predat viața Domnului, Gabi Luncă a avut glas doar pentru Hristos!

Pe curând, om minunat!

Cu prețuire,

Toni Berbece