Skip to main content

Haloween – o lume care cheamă moartea

Am fost sa mănânc la un restaurant din Bran, iar la intrare, pe stânga si pe dreapta, erau atârnate două imitații de cadavre de copii. Încă o dată strig oriunde mă aflu, nu mai celebrați moartea, n-o mai chemați căci când vine cu adevărat asupra copilașilor voștri vă smulgeți parul din cap de durere. Eu mă gândesc, oare cel ce a făcut acele “decoruri macabre” nu s-a gândit că prin gânduri, vorbe și acțiuni chemăm asupra noastră ceea ce dorim? Biblia ne spune: “Viața şi moartea stau în puterea limbii, iar cei ce o iubesc îi vor mânca roadele (Proverbe 18:21).

Zilele trecute un tânăr mi-a spus că tatăl lui va muri curând, a spus-o de vreo trei ori. L-am întrebat de ce crede că va muri, l-am întrebat dacă e cumva bolnav. Mi-a răspuns că nu e bolnav, dar e alcoolic si va muri din cauza alcoolului. La câteva zile tatăl acestui tânăr a murit fix așa cum se spusese despre el. M-a sunat tânărul plângând ca un copil mic si mi-a pus o întrebare care m-a lăsat fără cuvinte: “Toni, oare am chemat moartea peste tatăl meu?” Mereu este bine sa avem grija la ce rostim, dar mai ales la ce facem.

Dacă ne decorăm casa cu draci, cu morți, cu vrăjitoare si cu alte urâciuni, aceasta este o invitație directa către Diavolul si demonii lui, care sunt reali si care chinuie oamenii. Apoi ne miram de ce ne sunt copiii chinuiți de depresii, de ce vedem în ei un duh de spaimă si de moarte si nu de curaj si de viata. Nu va jucați cu lumea spirituală, ea e reală, iar prin gânduri, vorbe si fapte îl chemăm ori pe Diavol, ori pe Dumnezeu. Tu pe cine chemi peste casa si familia ta?

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece