Skip to main content

Nu-i spune copilului tău…

Nu-i spune copilului tău doar cât de importantă este rugăciunea, arată-i faptul că rugăciunea este pentru tine un mod de viata, să te prindă copilul tău pe genunchi mai mult decât în orice alta ipostaza. Nu-i spune doar că Scriptura este importanta, ci arată-i că nu e zi fără să n-o deschizi, că nu e zi fără să nu mănânci din Cuvântul Domnului, ca mai apoi să-L trăiești. Nu-i spune doar că Biserica e importanta, ci arată-i că nu e slujbă la care să nu fi prezent, considerând că nu poate există membru al lui Hristos fără a fi parte din trup, că nu există membre ambulante sau membre răzvrătire, care să si supraviețuiască fără a fi conectate la Trupul lui Hristos.

Nu-i spune copilului tău că cearta e rea, că mânia duce numai la rău, că ura vine de la Diavol, ci fa din casa ta un colț al iubirii, dacă copilul aude la părinți numai scandal să nu te aștepți să ducă o viata de pace si să întemeieze o familie fericita. Nu-i spune copilului tău doar că alcoolul, tutunul si drogurile sunt vicii ordinare, ci arată-i că pentru trupul tău sunt otravă. Când în casă tai fumul de țigara cu cuțitul si sudezi țigara după țigara, să nu te aștepți ca al tău copil să stea deoparte, la fel va face si cu toate celelalte vicii. Când copilul tău te vede împătimit după jocuri de noroc, sa nu te aștepți sa stea departe.

Ne dăm creștini înaintea copiilor noștri, dar de fapt cei mai mulți dintre noi suntem păgâni, iar ce le transmitem copiilor este doar păgânism, iar când suntem îndreptați sau mustrați ne batem cu cărămida în piept că vrem să murim “în credința strămoșească”. Când de fost majoritatea am moștenit de la strămoși doar curvii, patimi, necurății, dracuieli si vrăjitorie. Haideți să nu ne mai mințim. Culegem ceea ce am semănat, nicidecum creștinism când semințele sunt de destrăbălare si păgânism. Creștinismul se învață, de acceptă si se trăiește, nu se moștenește.

Cu prețuire,
Toni Berbece