Skip to main content

“Hei, întoarce-te!”

Am terminat slujba si am coborât de pe scenă pentru a mă ruga pentru oamenii care așteptau să ne unim credința și să strigăm împreună pentru cauzele lor înaintea lui Hristos. Acolo era o familie care mi-a spus că a adus un prieten bolnav de cancer, aproape de faza terminală. Doar că era atât de descurajat că i se mai poate întâmpla o minune încât a plecat spre ieșire. Am trimis repede după el. A venit încet și nesigur. L-am privit în ochi și l-am întrebat: “Ce vrei să-ți facă Hristos!” La care a răspuns că ar vrea să scape de cancer. Ne-am rugat cu putere și apoi ne-am despărțit.

La următoarea vizită la acea Biserică, rudele si prietenii mi-au spus că de la analiză la analiză apar tot mai puține celule canceroase, acesta devansând vertiginos. Toți văd minunea. Însă am stat și m-am gândit ce s-ar fi întâmplat dacă omul acela s-ar fi grăbit spre ușă și mai repede si n-ar fi avut parte de acea rugăciune cu foc rostită de rude, prieteni și de slujitorul Domnului?

De multe ori suntem pe punctul de a renunța exact la ultima lovitură dată dușmanului, care urmează să cadă răpus. De multe ori renunțăm să ne mai rugăm, să mai credem, să mai citim din Biblie, să mai mergem la Biserică exact înainte de a primi binecuvântarea pe care am căutat-o ani de zile. Știu tineri care s-au dedat curviei pentru că “n-au primit de la Domnul” partenerul cerut. Dar oare aceasta era soluția? Mai ales că pentru fiecare lucru neprimit pe pământ, avem o răsplătire veșnică în Cer. Avraam n-a avut nicio casă în Canaan, ci a dormit toată viața în corturi pentru că Dumnezeu i-a zis să stea acolo pentru că țara o va da neamului lui. Iar sacrificiul acesta va fi răsplătit veșnic. Pentru tot ce nu ai primit vei fi răsplătit, iar pentru tot ce vei primi ai nevoie de încredere și credință. Continuă să lupți prin credință, vei fi răsplătit și aici dar și dincolo.

Cu prețuire,
Toni Berbece