Skip to main content

Hristos încă are nevoi…

Odată Hristos a avut nevoie de o barcă, așa că a cerut-o de la un ucenic de-al Lui, a folosit-o ca să predice din ea. Pescarul acesta a renunțat la venitul pe care-l putea câștiga din pescuit, astfel au fost pescuiți mii de oameni din ghiarele morții. Pentru că unde omul pune preț mai mare pe sufletul semenului decât pe bani se naște mântuirea.

Altă dată a avut nevoie de niște pâine și de niște pești ca să hrănească 5000 de bărbați plus femei și copii, le-a primit de la un băiețel. Copilul a fost gata să le dea când toți le ascundeau pe ale lor, cu ce a dăruit acest micuț Hristos a hrănit o mulțime, pentru că unde e dărnicie, din puțin se hrănesc zeci de mii.

Altă dată a căutat un loc unde să fie primit de fiecare dată când venea la Ierusalim cu ucenicii. Căuta niște oameni care să nu fie deranjați de un grup de peste 20 de persoane cărora să le faci patul și să le dai să mănânce. A găsit casa Mariei, a Martie și a lui Lazăr. De aceea cea mai mare minune a făcut-o cu ei, pentru că unde Hristos e primit cu brațele deschise, El își manifestă toată puterea.

Altă dată a avut nevoie de un măgar, proprietarul l-a donat cu toată inima, a avut nevoie și de o cameră ca să ia ultima cina cu ucenicii, a primit o mansardă, locul unde Hristos s-a arătat prima dată ucenicilor, fiind înviat din morți. Acolo unde este ospitalitate Hristos cel înviat se prezintă cu bucurie.

Altă dată a avut nevoie de cineva care să-i ungă trupul cu mirodenii pentru îngropare și l-a găsit pe Nicodim, care a adus 100 de litri de de aloe foarte scumpă, de asemenea a avut nevoie de cineva care să-L îngroape și de un mormânt. Hristos a avut mereu nevoi, pentru că acestea au fost parte din limitarea Sa de dragul nostru. A coborât și a depins de oameni, a fost unul dintre săracii care a avut nevoie de casă și masă, unul dintre arestații care a avut nevoie de compasiune, a fost un condamnat care a avut nevoie măcar de liniște.

Hristos încă are nevoi, El se identifică cu săracul, cu orfanul, cu văduva, cu cel închis în închisoare, cu cerșetorul, cu bolnavul din spital, cu toți cei năpăstuiți de soartă. Cine va avea grijă de aceștia va avea grijă de Hristos, asta a spus El, nu eu.

Dacă nu-L cauți pe Hristos în cei nevoiași, nu-L vei găsi nici în viața de apoi!

Cu prețuire,

Toni Berbece