Skip to main content

În spatele unei femei fericite…

În spatele unei femei fericite va sta întotdeauna un bărbat care va ști să poarte povara frământărilor ei. Un bărbat care va ști să asculte, o ureche deschisă către soție înseamnă sănătate pentru mintea ei, pentru că prea multe griji o pot strivi pe interior.

În spatele unei femei fericite va sta întotdeauna un bărbat care va ști să o iubescă așa cum este și nu comparând-o cu puștoaice abia intrate în viață sau cu alte doamne. Iubirea nu poftește ce are altul, ci se concentrează pe ce are ea. Iubirea iubește începând cu tenul neted al tinereții până la ridurile și căruntul bătrâneții. De aici apar cele mai multe drame din viețile femeilor, un bărbat nemulțumit de trupul femeii lui e cât o viață de temniță grea.

În spatele unei femei fericite va sta un bărbat care va fi atent cu nevoile ei, o floare, un parfum, un articol de vestimentația, o cină romantică deschid porțile inimii femeii și o încarcă cu pofta de a continua și de a-și dărui în continuare comorile ei căte propria familie și către lume.

În spatele unei femei fericite va sta întotdeauna un bărbat care va munci cot la cot în toate treburile casei și va investi cu aceeași pasiune în copii. Femeia este dirijorul armoniei familiei, în mâna ei este bagheta ce dirijează farmecul vieții de familie. Când sub bagheta ei nu cântă nimeni ea e tristă, când la îndemnurile ei nu se mobilizează nimeni ea devine tot mai tăcută și tot mai împovărată de grijile casei. Umerii ei firavi se înconvoaie repede, de aceea bărbatul o va face mereu fericită când îi va lua din mână vasul, mătura, rufa murdară sau copilul din brațe și-i va spune: “Ai muncit destul, de aici mă ocup eu!”

Mai presus de orice rămân cuvintele Apostolului Pavel, care a spus: “Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum și-a iubit Cristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea!” Creștinismul este credința gentelmanilor și a femeilor iubite.

Cu prețuire,

Toni Berbece