Skip to main content

Tu de ce te frămânți…

Povestea o tânără că înainte de nunta ei s-a agitat așa de tare, s-a stresat cu nunta ei din povești, încât a plâns așa de mult că nu mai putea fi aranjată și cel mai greu a fost că i-a tras o palmă zdravănă mirelui încât și-a rupt vreo trei unghii. Dezamăgirea a fost mare, această tânără ar da oricând timpul înapoi pentru a repara ce a făcut dar e prea târziu. Când se gândește la nunta ei nu are cum să nu-și amintească de lacrimi, palma dată mirelui și de durerea unghiilor rupte. De ce? Pentru că nu a știut să-și controleze frământările.

Odată m-am agitat așa de tare din cauza unui accident minor de mașină pe care l-am făcut în drum spre concediul cu familia încât am declanșat o arsură la stomac așa de mare. că a trebuit să-mi anulez concediul și să-mi repar prin rugăciune și medicamente stomacul. Nu ar fi trebuit, mi-a părut rău pentru că nu mi-am controlat grijile.

Medicii ne spun că majoritatea bolilor au legătură cu stresul, iar dacă noi facem adesea față cu bine la stres sunt alții pe care-i ucidem lent prin stresul la care-i expunem. Însă cel mai mare medic, Isus Cristos, ne spune că stresul nostru și îngrijorările noastre nu doar că nu îmbunătățesc cu nimic situația, nici măcar nu ne ajută să luăm decizii bune, dar îl și dezonorează pe Tatăl nostru ceresc care știe ce ne trebuie și deja lucrează în a ne purta de grijă.

Așadar, nu te stresa, învață să lupți cu acest dușman din tine!

Cu prețuire,

Toni Berbece