Skip to main content

Înainte de toate “înarmează-te”

A venit la mine o tânăra cu inima frântă, din nou reușise un flăcău obraznic să o ademenească într-o cursă doar pentru a se folosi de trupul ei, însă fără intenții serioase și fără a dori o relație de-o viață. Tânăra nu i-a picat în plasă, dar s-a ales cu o inimă frântă. Atunci i-am spus așa: “Înainte de a vorbi cu orice băiat, înarmează-te cu multă rugăciune și Scriptură, acestea îți vor da discernământ să știi dacă băiatul respectiv are gânduri serioase sau e doar un profitor pofticios.” A făcut ochii mari, nu se gândise la acest tip de înarmare si la acest tip de protecție. A plecat plină de speranța știind că Dumnezeu o poate proteja de următoarea relație toxică.

Ce-ar fi ca fiecare dintre noi înainte de orice confruntare cu lucrul, viciul, persoana care este pentru noi ca și Kriptonita pentru Superman, să ne rugam și să citim din Biblie. De exemplu dacă știi că în fiecare seara ești ispitit de pornografie sau de statul excesiv pe lucruri de nimic, înainte de a începe să-ți petreci seara în camera ta ia si citește ceva din Biblie si apoi roagă-te cu foc pentru putere. Vei simți că ispita nu mai are putere asupra ta. Dacă știi că la muncă ești ispitit/ă să te mânii, să furi, să vorbești porcos, ești ispitit/ă de avansurile colegului sau colegei, înainte de a ajunge la muncă roagă-te special pentru putere față de lucrurile care te-au făcut adesea să cazi în păcat.

De fapt problema noastră este că nu ne “înarmăm” în prealabil cu puterea necesară de a trece prin ispită. Înainte de a fi răstignit Hristos urma să fie ispitit prin multe feluri, de exemplu să se mânie pe oamenii care urmau să-L lovească, să le răspundă celor ce urmau să-L batjocorească, urma să fie ispitit chiar să renunțe, pentru că oamenii Îi spuneau să se dea jos de pe cruce și să arate cine e, însă El s-a rugat o noapte întreagă chiar de trei ori pentru aceleași lucruri, pentru puterea de a duce orice ispită, iar de acolo El ne-a spus: “Vegheaţi și rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul, în adevăr, este plin de râvnă, dar carnea este neputincioasă (Matei 26:41).” Tu te-ai rugat azi să nu cazi în ispită?

Cu prețuire,
Toni Berbece
Text: Romani 13:12-14