Skip to main content

Încurcate sunt căile Diavolului…

O doamnă l-a lăsat pe primul bărbat că era rău, a plecat de acasă cu fetița lor la un alt bărbat, care o voia pe ea, dar nu și copilul, așa că a dus copilul la orfelinat. A mai făcut un copilaș și după o vreme a plecat și de la al doilea bărbat că nici acesta nu era bun și s-a întors la primul, însă primul își voia soția si fetița, dar nu voia copilul făcut cu celălat bărbat. Așa că femeia aceasta disperată și-a luat ambii copii și a renunțat la amândoi bărbați. Diavolul ne bagă mereu în cap că a trăi frumos și curat e plictisitor și că ai fi nefericit, însă doar cine n-a gustat încă ofertele Diavolului nu știe cât de parșiv este.

Am privit cu durere în suflet la filmulețul cu bătăia din familia Prodan, nu e deloc de râs sau de arătat cu degetul, pentru că aici duce păcatul, infidelitatea, neiertarea, amărăciunea, frustrarea și nu în ultimul rând căile încurcate ale Diavolului. Dacă cineva crede că ale Domnului căi sunt încurcate vă spun că așa cum le poate încurca păcatul si Diavolul nu le poate încurca nimeni. De ce au oamenii nevoie de Dumnezeu? Pentru că doar El poate da pace și o nouă șansă când ne facem viețile terci.

Suntem ca niște copii care ne legăm șireturile atât de înnodat și atât de strâns încât nimeni nu ne mai poate dezlega povara de pe grumaz, fără Hristos suntem condamnați nu doar la Iad, ci să alergăm o viață cu poverile incredibil de dureroase legate de inima sângerândă. Cineva m-a visat că mă rugam pentru doamna Ana Maria Prodan si mi-a zis asta. Eu mă rog pentru ea, pentru domnul “Reghe” cât și pentru orice suflet apăsat, pentru că am văzut cum Hristos aduce pace și eliberează, când noi nu mai putem să ne scoatem din minte și din viață depresia, gândurile obsedante, răutatea unui om, când nu mai scăpăm de consecințele faptelor noastre, este cineva care se ridică în furtuna vieții și strigă cu autoritate: “Taci, fără gură!”

Hristos doarme la căpătâiul corabiei noastre până când ne hotărâm “să-L trezim” și să strigam la El: “Doamne, nu vezi că pierim?” El vede, dar nu intervine peste deciziile noastre, trebuie ca noi să fim gata să-i încredințăm cârma vieții și să Îi spunem: “Condu tu pentru mine, Isus!” Ești gata să mergi după El, pentru că El ne-a spus așa: “Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luați jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară (Matei 11:28-30).” Alege-L pe Hristos!

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece