Skip to main content

Jocurile foamei și copiii Domnului

Se pare că va veni o “foamete” pe pământ, “programată” de cei care conduc lumea, o “foamete” care va avea ca scop din nou reducerea populației prin descurajarea facerii de prunci si chiar împuținarea numărului celor care nu se vor descurca în această perioadă. Deja sunt proteste cu privire la prețurile combustibilului, curentul și gazul sunt foarte scumpe, uleiul este 13 lei, făina, pâinea, chiar toate se scumpesc, iar salariile rămân cam la fel. Grijile, nutriția slabă, știrile rele cu care ne bombardează vor slăbi multe inimi care vor înceta să mai bată. Însă vestea bună este că cei care se încred în Domnul vor fi ca Iosif și familia lui, stăpâni peste cămări și cu acces nelimitat la hambarele de binecuvântare. Pâinea si cele necesare nu le vor lipsi, pentru că Dumnezeu are mai multe metode de a ne purta de grijă.

Prima metodă este cea despre care am spus deja, “metoda Iosif,” adică Dumnezeu va pune copiii Lui în poziții cheie pentru alimentarea celor care sunt ai Lui, va așeza copiii Lui cum l-a așezat pe Obadia lângă Ahab, care în vremuri de foamete a hrănit proorocii Domnului cu pâine.

A doua metodă va fi “metoda văduvei din Sarepta”, Domnul va înmulți făina, uleiul, batonul de salam, cașcavalul, puiul, peștele sau ce mai ai tu în frigider, astfel încât nici să nu se strice și nici să nu se împuțineze. Domnul este stăpânul materiei și așa cum Hristos a luat pâinea si peștele și rupăndu-le a hrănit mii de oameni din câteva bucăți, așa va face si in dreptul tău.

A treia metoda este “metoda corbilor”, Dumnezeu l-a hrănit pe Ilie prin niște păsări. Deci Dumnezeu are metode nenumărate. Tot el a făcut să plouă cu pâine 40 de ani, a făcut ca un vânt să aducă zeci de tone de carne de prepeliță la picioarele copiilor Săi. Așadar, nu te îngrijora. Foamea nu-i pentru tine, care te încrezi în Domnul, nici falimentul nu se va lipi de tine. Ai un Dumnezeu mare, care îți va purta de grijă. Poporul evreu s-a înmulțit de la 600.000 la câteva milioane într-un pământ pustiu unde n-au semănat și nici secerat, unde n-au avut în jur decât nisip și cu toate astea au prosperat. Tu de ce te temi? Nu te teme de nimic, fă ce ai de făcut căci Domnul e cu tine! Si mai mult de atât deschide-ți hambarele si pentru alții, nu tine grâul doar pentru tine când Domnul a lăsat belsug, pentru că tocmai pentru vremuri ca acestea si pentru ajutorarea altora ești binecuvântat peste măsură. Fii darnic și vei avea!

Cu prețuire,
Toni Berbece