Skip to main content

Măsuri urgente de igienă morală

Ne punem măștile să nu ne intre virusuri în corp, dar nu ne punem “măști” care să filtreze ce ne iese pe gură. Iar o “mască” bună pe gura noastră este Cuvântul Scripturii. Hristos a spus că nu ce intră pe gură spurcă pe om, ci ce iese pe gură îl spurcă pe om, iată ce: “Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele” (Matei 15:19).

Ne dăm cu dezinfectanți pe mâini pentru a elimina potențialii microbi, dar nu ne curățim mâinile de păcatele sexuale, de mânie, de semne obscene, de furt și altele. Ne pasă atât de mult de un virus care în cel mai rău caz ne ia aerul sau care ne dă dureri de oase, dar nu ne pasă de virusul imoralității sexuale, care aduce SIDA, Sifilis, multe alte boli incurabile cât și multe crime, copii nedoriti uciși pentru a ascunde “aventuri” amoroase extraconjugale sau înainte de vreme și de căsătorie. Nu ne spălăm mâinile de furt, de mânii materializate în bătăi, nu ne dezinfectăm mâinile de microbul leneviei, că tare ne este greu să ne punem mâinile în a ajuta pe alții. S-au vândut dezinfectanți de miliarde de dolari și de euro, dar cel mai bun dezinfectant pentru mâini stă prăfuit pe un raft din biblioteca noastră, anume Biblia.

Păstrăm distanța fizică unii de alții să nu luăm un virus ucigaș pentru trup, dar nu păstrăm distanța fizică de cei care au virusuri ucigașe pentru suflet. Ne îngrijorează când cineva strănută sau tușește și luăm distanță, dar nu ne îndepărtăm când cineva începe să-și povestească aventurile amoroase pline de curvii scârboase, nu luăm distanță când cineva bârfește și denigrează pe aproapele său, nu luăm distanță când întâlnim oameni care ne invită la beții și droguri. Cea mai buna distanțare fizică este cea recomandată de Pavel: „Fugi de poftele tinereţii şi urmăreşte neprihănirea, credinţa, dragostea, pacea, împreună cu cei ce cheamă pe Domnul dintr-o inimă curată” (2 Timotei 2:22).

Cu prețuire,
Toni Berbece