Skip to main content

Mi-am dăruit din nou Biblia…

Am fost in Delta Dunării pentru doua zile unde am făcut o plimbare pe canale cu un barcagiu, mi-am luat si Biblia pentru a citi din ea in tihna Deltei, însă in cele din urma, după discuții îndelungi despre Hristos, i-am dăruit-o celui care ne-a dus cu barca prin minunăția acestui loc mirific. La început m-a refuzat spunând că nu citește, însă după ce i-am spus că va veni o vreme in care va avea nevoie sa citească Biblia a luat-o. Ieri am aflat că primul om botezat în Cluj in urma unei predici pe care am avut-o acolo a fost cel cărui i-am dăruit Biblia din care predicam aflând că nu are o Biblie.

La ușa Chiliei lui Francisc de Assisi a venit o cerșetoare, iar ucenicul lui i-a deschis usa si a respins-o pentru că nu aveau nimic de mâncare, însă Francisc i-a zis sa-i dea orice, numai sa-i dea ceva. La care ucenicul i-a zis că au doar Noul Testament din care citesc la timpul lor de inchinare, atunci Sfântul acesta i-a zis: “Dă-i Noul Testament, căci Hristos s-ar bucura mai mult să ne vadă că-l dăruim decât că-l citim!” Morala e că dacă tu ai citit Biblia de zeci de ori si te bucuri de asta în timp ce in jurul tău mor oameni nemântuiți, care n-au citit-o niciodată, e o mare problema. Hristos nu se bucura că tu ești egoist și nu împărtășești mântuirea prin El si cu alții.

Tu când ai dăruit ultima data o Biblie, când ai vorbit ultima dată cu cineva despre mântuire? Azi m-a sunat un tânăr să-mi spună că tatăl lui a murit în spital la doar 60 de ani, a plecat subit după un accident vascular. Mi-a spus că a tras nădejde că tatăl lui l-a auzit când i-a spus cât de important e sa îți încredințezi viata în mâna lui Hristos. Nu lăsa subiectul mântuirii pentru cei dragi, pentru cei cunoscuți si pentru vecini până nu e prea târziu. Vorbește azi despre Hristos cu oricine apuci, la urma urmei e singurul lucru care contează cu adevărat. Poarta după tine o Biblie, un Nou Testament, poate că vei avea cui să le dai, e cel mai mare act de darnicie. Doamne ajuta!

Cu prețuire,
Toni Berbece