Skip to main content

Misiunea Profides – “Mergeam pe stradă și vorbeam singură de durere…”

Azi am fost în Chirnogi, Jud. Călărași, unde am vizitat mai multe familii nevoiașe. Am întâlnit multe situații critice, dar una ne-a lăsat cu ochii in lacrimi. Am vizitat o mamă foarte tânără cu patru copii, care a fost abandonată de soț, tocmai se întorsese acasă când noi am ajuns la poarta ei. Ne-a spus că a fost să împrumute bani de mâncare și de lapte praf pentru bebele de aproximativ un an. Când a văzut că i s-a umplut casa de bunuri și de mâncare pentru copilași s-a întors cu spatele la noi și a început să plângă. A fost un moment de tăcere în care am simțit efectiv cum toată îngrijorarea și tensiunea din inima acestei mame au fost descărcate fix atunci. Ne-a spus că întorcându-se acasă si întrebându-se ce vor mânca copiii ei a început să vorbească singură pe stradă. I-am spus că Hristos a făcut să ajungem chiar în cel mai disperat moment al vieții ei. I-am promis că nu vom lăsa, o vom ajuta cât de des posibil.

Am întâlnit și două familii care aveau doi băieții cu sindrom Down, băiețelul mai mare a primit o mulțime de jucării și nu știa efectiv cum sa-și mai exprime bucuria. Ce ne-a șocat cel mai mult a fost să găsim foarte mulți copii abandonați de părinți și crescuți de bunici. Părinți care ori s-au lăsat distruși de vicii și sunt prin centre de dezintoxicare sau își bagă tot venitul la jocuri de noroc sau care au plecat cu iubiți prin lume, abandonându-și copilașii pentru plăceri.

Mulți dintre copiii aceștia sunt ajutați de Biserica Penticostală din sat să își facă temele și să aibă tot ce le trebuie, am mers și noi cu foarte multe rechizite pentru a-i încuraja pe copii să învețe. Ne-a uimit bucuria lor când au văzut rechizitele. De asemenea am avut cu noi foarte multă încălțăminte pentru ca copiii să facă față frigului și noroaielor de pe drumurile neasfaltate.

Puteți fi partenerii noștri donând în continuare în contul Asociației, iar dacă aveți lucruri bune de dăruit ne puteți scrie in privat pentru a vă da adresa la care să le trimiteți.

RO08INGB0000999906461937
Asociatia Centrul Crestin Profides
C.I.F. 36766530
Codul BIC/SWIFT: INGBROBU

Acesta este un cont în lei în care se poate dona orice valuta, conversia făcându-se automat. Multumim!