Skip to main content

Motivul șocant pentru care, fără voia mea, tatăl a vreo 10 copii mi-a sărutat mâna…

Azi am vizitat mai multe familii din Județul Vaslui care efectiv n-au curent. Mi-au arătat părinții cu mare tristețe în inimi că au primit calculatoare pe care le țin pe dulap pentru că n-au curent efectiv din tată în fiu. Un bărbat plângea și spunea că la un venit de 50-60 de lei pe zi, cu cât e plătită o zi de muncă în zona lui, cum poate strânge o avere pentru a-și trage curent, asta deși se pare că există o lege prin care curentul trebuie adus în poarta consumatorului, totuși lucrurile “merg” la fel de încet ca înainte.

M-a impresionat un tată care mi-a luat mâna și mi-a pupat-o. Eu am crezut că doar vrea să mă salute, dar mi-a sărutat mâna și mi-a spus: “Domnul Toni, asta e ca să ne rezolvați și pe noi cu electricitatea, să nu mai stea și copiii mei la lumânare cum am stat și eu!” În secolul 21 România este plină de case care n-au curent, zeci de mii de copii care învață la lumânare, iar tragedia este că acest Guvern le cere să facă ore on line până când se vor insera 60% dintre profesori, când ei n-au nici semnale la telefoane prin dealurile sau văile prin care locuiesc, iar curent pentru încărcat tablete sau telefoane nici atât. Cum le cereți voi să facă școală on line unor astfel de copii? Realizați că adânciți tara aceasta în cea mai neagră catastrofă de după revoluție?

Tot azi a fost cu mine în misiunea umanitară un prieten care are sală de Fitness, situația prin care trece din cauza restricțiilor de azi este efectiv strigătoare la cer. Îmi spunea că de doi ani i se dă câteva luni de libertate așa pe sărite, cu care reușește doar să-și plătească datoriile. Îmi povestea ce sacrificii enorma a ajuns să facă pentru ca ai lui copii sa aibă ce le trebuie și cum ei ca părinți se lasă efectiv pe ultimul loc. Jafurile au început să reapară în toată țara, am ajuns din nou o țară nesigură, în care oamenii sunt împinși spre lucruri necugetate din cauza sărăciei. Iar vouă vă arde de “pașapoarte verzi”

Stimați politicieni și voi “craii” dreptății sanitare, v-aș scoate pe toți într-o excursie de o săptămâna prin toate satele si cartierele din orașele României unde vă pot arăta zeci de mii de familii care trăiesc în altă lume față de voi, dar în țara pe care voi o conduceți. V-as plimba așa ca să fiți inspirați în darea legilor pentru că sunteți cu totul rupți de realitate. Ați mărit facturile într-o țară care oricum se chinuia să le plătească. Sunteți direct vinovați de falimentul propriului popor. Si n-am glumit, vă stau la dispoziție pentru a vă plimba pe unde am fost eu azi, prin casele celor ce plâng după curent, după 10 lei, după câțiva pamperși, după un Nurofen și după un kg de orice, zahăr, faina, mălai, orice. Si nu ca sunt bețivi sau puturoși, nu, ci pentru că s-au născut în România condusă de voi!

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece

P.S. Poza făcută in curtea unei case care găzduiește șase copii care n-au curent, iar de azi au o sursa in plus de încălzire. Rugați-va sa aibă si lemne!