Skip to main content

Ne-ați “furat”…

Ne-ați “furat” mai întâi liniștea, ne-ați speriat că vine un virus din China care-i așa de periculos de cad oamenii din picioare pe străzi în convulsii din cauza stopului cardio respirator. Ne-ați speriat cu filmulețe în care familii întregi erau “sudate” în casă să nu poată ieși pentru a-i infecta și pe alții, am văzut filmulețe cum erau găsiți toți membrii unei familii morți unii peste alții, în realitate nu vezi așa ceva nici la incidența de 10 la 1000. Am așteptat deja învinși de teama că acest virus ne va “curăța” și pe noi. Am tremurat trei luni, iar unii dintre noi și-au luat gropi în cimitir, și-au luat sicrie și și-au scris testamente. În realitate gropile acelea îi vor vedea peste încă vreo 20 de ani. Ne-ați “furat” așadar, liniștea prin emisiuni “sponsorizate” chiar de guvern, prin care să ne spuneți indirect ce slabi suntem în fața acestui virus. Ne anuntați că nici paracetamol nu putem lua, iar azi cu paracetamol începem tratamentul. Cine răspunde pentru teroarea împrăștiată?

Ne-ați “furat” apoi familiile și prietenii, ne-ați izolat unii de alții de nu-și mai primeau părinții propriii copii de teama virusului, apoi nici copiii nu-și mai vizitau părinții din simțul moral de a nu-i omorî. În realitate părinții noștri aveau de fapt nevoie de noi, ce-i îmbolnăvește cel mai tare este lipsa noastră, lipsa nepoților, lipsa râsetului de copil care pe ei îi întinerește. Le-am trimis bani pe card sau mâncare prin curier, crezând că le facem bine, uitând că în fața bolii cel mai bun medicament este iubirea și căldura unui zâmbet, unei mâini întinse și unei vorbe calde spuse de aproape. Iar pe puținii care au murit dintre părinții sau prietenii noștri “i-ați lăsat” să moară singuri, ne mângâiați pe creștet sau îngropați doar cu popa/pastorul, trecuți doar prin fata curții într-o mașină în viteză spre cimitir. Azi ne-am mai calmat și ne-am dat seama că morții de Covid nu-s ca morții de la Cernobîl, pe care-i îngropau în plumb și beton.

Ne-ați “furat” timpul, ne tot strângeți timpul de “existență”, gândiți-vă doar că un oraș de 3,5 milioane de locuitori se va înghesui în supermaketuri și piețe pentru a-și lua cele necesare până în ora 18:00, vor fi mai aglomerate toate, ca apoi să ne ducem să se “incubeze” bine ce am luat de prin supermaketuri și din cozile formate în disperarea de a nu ne opri domnii polițiștii la intrarea în localitățile noastre. Ne speriați cu girofaruri și cu polițiști în mijlocul străzii, care ne trag pe dreapta ca într-o ruletă rusească, ni se zbat inimile ca la păsările din cușca din care stăpânul mai ia câte o găină la tăiat. Copiii ni-i școlim aproape singurei, că nici școală nu prea mai fac.

Domnilor, vedem că situația uneori este cam trasă de păr, cu spaimă amplificată și cu cei vii condamnați la teroare și la o “moarte prin frică”. Lăsați-ne “să murim” în liniște, lăsați-ne să trăim liberi și responsabil, protejându-ne și imunizându-ne singuri sau prin medicamentele puse la dispoziție. Nu ne mai speriați, nu ne mai îngrămădiți prin magazine prin reducerea timpului de cumpărare, nu ne mai “furați” slujbele de la Biserică, sunt mii de Biserici care au slujbe săptămânale de la 18:00/19:00 la 20:00/21:00, iar voi le-ați anulat, nu ne mai trageți în “bâlbele” voastre politico-medicale. Lăsați-ne să ne trăim viețile, că oricum cu o moarte suntem datori cu toții. Nu au distrus omenirea marile ciume, nu ne va distruge nici “pneumonia” asta care se vindecă în 90% dintre cazuri.

Doamne ajută!
Cu prețuire,
Toni Berbece