Skip to main content

Nici în noul an să nu vă temeți

Să nu vă temeți de veștile rele, tot vor veni vești rele una după alta, ba despre noi virusuri și noi tulpini, ba despre noi războaie sau despre alte calamități, față de toate acestea Hristos ne-a spus: “Să nu vi se tulbure inima…” De ni se va lua pământul de sub picioare, de vom fi răpuși de vreun virus și chiar de ne vor da foc ca unor torțe, știm că pentru noi a muri este un câștig, iar a trăi este Hristos (Filipeni 1:21). Ferice de cei ce mor în Domnul, căci ei se vor odihni de ostenelile lor (Apovalipsa 14:13)!

Să nu vă temeți de crize economice, avem un Dumnezeu care l-a hrănit pe Ilie cu carne când în Israel nu se mai găseau nici făină, nici ulei. Avem un Dumnezeu care a hrănit poporul evreu timp de 40 de ani în pustie cu zeci de tone de pâine, care cădea din zilnic din Cer. Avem un Dumnezeu care a hrănit văduva cu făina și uleiul care curgeau nelimitat din vasele aproape goale. Avem un Dumnezeu care din cinci pâini și doi pești a hrănit mii de oameni. Așadar, un copil de Dumnezeu nu se poate îngrijora.

Să nu vă temeți de amenințările oamenilor, ne vor amenință și anul acesta că dacă mai vestim Scriptură, că dacă mai condamnăm păcatul de orice fel ne vor închide afacerile, conturile de pe rețelele de socializare sau chiar trupurile în temnițe, dar nu vor reuși să ne închidă niciodată sufletele, care vor zbura libere spre dătătorul lor, spre Cel ce ne-a promis o patrie unde lacrimi nu vor mai fi. Avem o singură opțiune și aceea este cea mai bună, anume să ne bucurăm că am fost învredniciți să suferim pentru Numele Lui!

Cu prețuire,
Toni Berbece