Skip to main content

Nicio zi fără…

Nicio zi fără să râzi. Râsul zdravăn timp de câteva minute echivalează cu câteva ore de somn și alungă tensiunea adunată în creier și în organism. Râsul este cel mai mare dușman al depresiei, al stresului și al îmbătrânirii precoce.

Nicio zi fără cel puțin o îmbrățișare. O îmbrățișare zdravănă a unei persoane dragi eliberează în tine atât de multă serotonină (hormon al fericirii) încât imediat te simți inundat de un sentiment de bucurie, împlinire și de pace.

Nicio zi fără dărnicie. Dăruind orice, fie că e vorba de bani, alimente, haine, flori, orice unei persoane din jurul tău, care fie are nevoi materiale fie are nevoia unui gest de iubire, nu faci decât să-ți umpli viața de sens. Dăruind devenim mai buni, devenim oameni, viața ne capătă sens, de aceea cei care au învățat să dăruiască nu se mai pot opri pentru că au înțeles care e menirea noastră de fapt.

Nicio zi fără muzică. Muzica produce în creier o conexiune între neuroni care dezvoltă și întărește funcționarea lor pe termen lung. Plus că bucuria care se declanșează în creier arată la un RMN cu substanțe de contrast ca o explozie de artificii, o explozie a bucuriei. Muzica ne relxează, ne vindecă creierul, ne întărește neuronii, sudează conexiuni noi plus că dezvoltă capacitatea de a ne deprinde repede cu orice îndeletnicire nouă.

Nicio zi fără meditație la Dumnezeu și fără rugăciune. Oamenii de știință au descoperit că cine meditează la Dumenzeu dezvoltă din creier acea parte care se ocupă cu altruismul, socializarea, empatia, mila și bunătatea. Dumnezeu e legat de tot ce înseamnă bine. Așadar, meditând la Dumnezeu și rugându-te la El deja devi tu însuți mai bun, mai deschis spre cei din jur și spre a fi o binecuvântare.

Toate aceste lucruri sunt gratis și fac cât toate medicamentele din lume la un loc, înseamnă sănătate fizică, psihică și spirituală. Dumnezeu ne-a dat toate aceste “medicamente” gratis. Farmacia lui e chiar în tine și în jurul tău deschisă mereu și la dispoziția ta.

Cu prețuire,

Toni Berbece