Skip to main content

Nimic fără genunchii plecați

Când folosești genunchii doar pentru a te lega la șireturi să nu te miri când Diavolul te leagă cu lanțurile poftelor, când nu mai poți scapă de viciile care te-au făcut să nu mai fii demn de a fi om, darămite crestin. Povestea un tânăr că a intrat în comă alcoolică la o petrecere prostească, în comă fiind a ajuns la o poartă unde i s-a spus că nu i-a sosit vremea și că trebuie să se întoarcă. Acest tânăr nu era genul religios, însă de atunci nu mai poate ignora veșnicia, pentru că a fost aproape de a trece dincolo nepregătit. A realizat că de pe genunchi nu te încalți doar cu încălțămintea lumii acesteia, ci prin rugăciune te încalți și cu râvna Evangheliei care aduce pacea.

Când folosești genunchii doar pentru a spăla covoarele să nu te miri că în suflet e mizerie. Când te pleci pe genunchi la rugăciune e ca si cum ai scoate dopul de la cada în care ai făcut baie. Întodeauna prin genunchi ți se scurge mizeria din suflet, iar cea dintâi dintre ele este mândria, păcatul luciferic, care ne întoarce împotriva Tatălui Ceresc. Să nu ne mirăm că ne scăldăm în aceeași mizerie de ani de zile dacă genunchii noștri nu cunosc calea rugăciunii, care este o cale a scăldării în Cuvânt, apa lui Hristos. Ca să stea curat înaintea lumii, neîntinat de lume, Hristos a plecat spre Cruce din genunchi. Noi nu ne putem purta propriile cruci pentru că nu mai pornim zilnic din Ghețimani, grădina rugăciunii, ci vrem putere din palatul lui Irod, batjocoritorul celor sfinte.

Când folosești genunchii doar pentru a te pleca înaintea plăcerilor lumii, să nu te miri că ești iubitor de plăceri mai mult decât de Dumnezeu. Calea genunchilor plecați în rugăciune este o cale a înfrânării, a puterii și a fericirii. Cine își pleacă genunchii la rugăciune înaintea lui Dumnezeu nu se grăbește să îngenuncheze de frică în fața lumii de azi, care amendează tot mai mult lipsa de supunere față de legi demonice, care interzic Scriptura, libertatea de conștiință și puritatea. Cei ce nu se pleacă ca Daniel, cel puțin de trei ori pe zi, înaintea lui Dumnezeu, se vor pleca pentru confort, siguranță și pâine înaintea sistemului lumii, care în timp ce-l hulește pe Dumnezeu ne oferă “soluții” salvatoare, în timp ce ne vrea vindecați în trup, ne cere să cântăm colinde fără “Nașterea Domnului” fără “Prunc”, fără “Maria și Iosif”. Nu cred în “demonul” care vrea să ne salveze trupurile în timp ce ne golește sufletele de Dumnezeu!

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece