Skip to main content

“Noi nu omorâm copii…”

Eram pe unul dintre drumurile unui sătuc din Iași, când deodată am simțit să trag de volan si să intru pe o străduță lăturalnică și neasfaltată. Uitându-mă în dreapta am văzut o doamna care întindea rufe alături de patru fetițe. Am oprit brusc și am coborât să vorbesc cu acea doamnă. Am întrebat-o câți copii are la care mi-a răspuns că are 12. M-am mirat, iar ea a răspuns și la mirarea mea spunându-mi: “Noi aici prin părțile acestea nu omorâm copii!” Am rămas lovit în inimă de răspunsul ei, pentru că așa este, multe dintre doamnele care le numesc pe aceste femei “fabrici de copii” au avortat poate și 10-15 prunci. Soția mea era la ginecologie când o doamnă “se lăuda” pe holurile salonului înaintea alteia că a făcut 37, iar cea din urmă “doar” vreo 10.

Poate că în poză vedeți un copil amărât, sărac și trist. Dar nu este așa. Acest copil are șansa să alerge, să-i fie foame și să mănânce, are șansa chiar și de a fi bolnav, are șansa să iasă din curte și să se murdărească zdravăn pe ulița de noroi a satului. Are șansa să alerge până nu-și mai simte picioarele, iar Dumnezeu îi poartă de grijă. Cel care hrănește păsările cerului hrănește și acești copilași și o poate face chiar prin noi dacă nu stăm în indiferență și în luxul orașelor noastre. Faceți copiii pe care pântecul vostru i-a “plămădit” și nu-i mai omorâți prin avort, ceea ce-i omoară este tocmai confortul și frica noastră, frica de faptul că nu avem ce să le oferim, e o îngrijorare care-l dezonorează pe Dumnezeu si care duce la păcate grele.

Am lăsat acestei familii harnice o mulțime de haine, jucării, alimente, un căruț pentru noul născut, pamperși și lapte praf și multe alte bunătăți si le-am promis că vom trece curând. Astfel “am înfiat” o nouă familie. Ne-au mulțumit și ne-au binecuvântat. Am plecat fericiți că am întâlnit o familie bogată, bogată în viață. Vă mulțumim pentru susținerea misiunii noastre prin donații.

RO08INGB0000999906461937
Asociatia Centrul Crestin Profides
C.I.F. 36766530
Codul BIC/SWIFT: INGBROBU

Acesta este un cont în lei în care se poate dona orice valuta, conversia făcându-se automat.
Cu prețuire,
Toni Berbece