Skip to main content

Vor ști că vine de sus, dar se vor face că plouă…

Am văzut o filmare dintr-o țară grav afectată de inundații, iar omul care filma spune într-una: “Aici e apocalipsa!” Iată că oamenii știu că e reală, că vine și că va fi și mai grav de atât pe măsură ce păcatul lumii va crește. E abia începutul, dar cu toate acestea indiferența față de pocăință va fi ca pe vremea lui Noe în dreptul unora. Se vor face că plouă când Dumnezeu îi va chema la o viață curată, până când va ploua de nimeni nu-i va mai scoate din “apele mâniei Lui”.

Așa era si pe vremea lui Lot, oamenii se făceau că plouă când Lot le spune că “mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu și împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor, care înădușă adevărul în nelegiuirea lor (Romani 1:18).” Apoi, deodată a plouat peste ei cu pucioasă când au vrut să rupă porțile singurului loc pur din cetatea lor.

Și peste noi ca națiune va cădea judecata lui Dumnezeu când vom intra cu bocancii în puritatea copiilor noștri cu legi ale educației destrăbălării. Când vom căuta să pângărim acești “îngeri”, cum cei din Sodoma au vrut să pângărească îngerii lui Dumnezeu, trebuie să ne așteptăm la prăpăd. Și noi vom fi loviți când vom intra cu bocancii peste puritatea Bisericilor și le vom impune să aprobe spurcăciunea.

Acum sunt ploi și inundații, viituri și surpări ale pământului, dar vine și focul pentru cei care nu se pocăiesc de faptele lor rele. Iar pentru cei care mă acuză că asociez calamitățile cu nevoia de pocăință, iată de unde m-am inspirat: “Și oamenii au fost dogoriți de o arșiță mare și au hulit Numele Dumnezeului care are stăpânire peste aceste urgii și nu s-au pocăit ca să-I dea slavă (Apocalipsa 16:9).

Cele mai puțin cunoscute cuvinte ale lui Hristos sunt acestea si vi le spun si vouă:“…De acum să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întâmple ceva mai rău (Ioan 5:15).”

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece