Skip to main content

Nu aruncați costum și rochia niciodată…

Se spune că într-o țară de pe Globul acesta dacă un cuplu vrea să divorțeze trebuie să se ducă la judecătorie în costum de mire și rochie de mireasă. Vă dați seama că acei oameni cântăresc altfel decizia de a divorța. Nu ai cum să te duci așa ușor la divorț.

Când îți este mai greu în relație mai uită-te la poze, depănează amintiri, adu-ți aminte cât ai așteptat să-ți fie soție/soț, cât ai sacrificat pentru nuntă, câte sute de ore ați vorbit până ați ajuns să împărțiți o casă și un pat, aduceți-vă aminte cât frig sau căldură ați îndurat în plimbările voastre lungi. Câte ispite ați refuzat, câte nopți nu ați dormit tulburați și chinuiți de gândul: “Dacă mă va părăsi?” Dacă atunci a fost iubire, va putea fi și în viitor. Nu-ți pierde nădejdea pentru că iubirea fiind în întregime spirituală nu se consumă niciodată, e ca focul, focul nu se consumă decât atunci când nu-i mai dai ce să ardă, el e flămând și stă aprins fără încetare așa e și iubirea.

Eu nu înțeleg unde se duce iubirea unora? Unde se duce iubirea aceea pasională? Unde se scurge tot muntele acela de romantism, unde se duc banii aceia de flori, bani luați poate din banii de buzunar de la mama. Unde s-a dus sacrificiul pentru cea/cel iubită/iubit? Toate acestea nu se consumă, ci se duc spre altele/alții, așadar nu-ți lăsa ochii furaț.

Doamne, binecuvintează-ne cu credincioșie unii față de alții!

Cu pretuire,

Toni Berbece