Skip to main content

Nu Divorța – Nu-ți schimba soția/soțul!

Nu-ți schimba partenerul de viață ci schimbă-ți ochii, pentru că adesea prin ochi intră pofta rea, pe acolo intră curvia și ajungem să poftim partenerul aproapelui, deși nu ne lipsește nimic. Hristos a spus să scoți ochii pofticioși, ochii aceia care te fac să întorci capul după femei pe stradă sau care au dus pofta până la creier și până la inimă si de acolo vin impulsuri mizerabile. Scoate-ți ochii răi și nu-ti vei mai scoate partenerul cu ură din viața și casa ta!

Nu-ți schimba partenerul de viață, ci schimbă-ți gura, adesea prin gură ies cuvinte stricate, jignitoare, urlete, care rănesc inima mai tare decât ar putea să o facă un cuțit. Multe familii sunt distruse de gură afurisită, care muscă din sufletul aproapelui până nu mai rămâne nimic din el. Așadar, lasă-ți gura atinsă cu cărbuni încinși de pe altarul lui Dumnezeu, iar acești cărbuni îi găsești în cântările de laudă către Dumnezeu, îi găsești când citești Biblia și când pe gură începi să scoți versete din Scriptură și nu vorbe porcoase și drăcuieli.

Nu-ți schimba partenerul de viață, ci schimbă-ți mintea, schimbă gândirea aceea cum că nu poți trăi doar cu “un fel de mâncare”, că “ciorba” pe care o ai acasă e rece, cum că “ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place”, schimbă gândirea aceea perversă, deoarece Dumnezeu nu ți-a încredințat un partener pentru a te înrobi, ci pentru a te umple zilnic de o dragoste stabilă, autentică, sacrificială, pe când tu o dai pe o plăcere trecătoare, pe iubirea falsă a unei femei care îți vrea doar banii, vlaga și apoi te aruncă ca pe un ambalaj gol la pubelă. Așadar, schimbă-ți inima stricată și vei vedea în partenerul tău cel mai minunat dar. Nu ea/el e de vină, ci faptul că am lăsat păcatul să ne fure credincioșia, înfrânarea, răbdarea, bunătatea si facerea de bine, pe care le-am înlocuit cu instincte animalice pe care le numim “dragoste”. Dacă am schimba mădularele stricate din noi, n-ar mai fi divorțuri în lume!

Cu prețuire pentru iubire
Toni Berbece