Skip to main content

Nu te bucura de răul altuia

Nu te bucura când o persoana care ți-a făcut rău suferă, nu te bucura când un om rău este răsplătit pentru răutatea lui, ci roagă-te pentru îndurare. De curând am aflat că cineva care mi-a făcut si-mi face mult rău suferă teribil, iar inima mi-a fost încercată cu sentimente răutăcioase, însă le-am mustrat si am cerut iubire si iertare pentru acel om, căci aceasta este inima unui crestin. Prietenii lui Iov n-au fost iertați de Dumnezeu până când Dumnezeu nu s-a asigurat că Iov îi iartă, se roagă pentru ei și nu tine necaz pe ei, pentru că a tine necaz în inima, a ține frustrări si ură pe cineva care te-a rănit de fapt îți face rău toată viata. Dă drumul prinșilor de război din inima ta, iar prinșii de război din inima sunt oamenii pe care nu-i poți iubi si ierta, nu-i poți elibera, ci mereu ii aduci aminte cu ură si patos in discuțiile tale.

Nu te bucura când o persoana pierde un bun pentru care l-ai invidiat, nu te bucura când o persoana se desparte de o femeie pe care si tu ți-ai fi dorit-o, asta arată ca inima ta e plină de pofte rele si ca ai fi in stare oricând de rău. Nu te bucura când “prietenul” tău face accident cu mașina aceea noua pe care si tu ți-ai fi dorit-o, nu te bucura când casa vecinului a luat foc, nu te bucura de niciun rău, căci Biblia ne spune că acel rău cade peste tine si mania lui Dumnezeu se abate asupra celor care s-au bucurat in ziua maniei sau judecății lui Dumnezeu asupra unui om.

Nu te bucura de răul altuia, nu te bucura când cineva e judecat, înghite-ți vorbele: “Ti-am zis eu, am avut dreptate, vezi că ai pățit-o?” Crede-mă că acel om știe si cercetarea lui e mare. Mai degrabă arată-i dragoste, arată-i acceptare, mângâiere, suna-l si consolează-l, apropie-l prin iubire si trimite-i o încurajare, căci nu mustrarea in ziua necazului e semn de iubire, ci mângâierea in ziua necazului e semn de iubire creștinească. Fii un Barnaba, un fiu al mângâierii, o fiica a mangaierii!

„Robul Meu Iov să se roage pentru voi, şi numai în vederea lui nu vă voi face după nebunia voastră, căci n-aţi vorbit aşa de drept despre Mine cum a vorbit robul Meu Iov” (Iov 42:8).

Cu prețuire,
Toni Berbece