Skip to main content

Nu sacrifica niciodată…

Nu sacrifica niciodată propria familie pentru nimic în lume. Aud atât de des: “Mi-am sacrificat familia pentru carieră…” Asta este o scuză care nu ține. Familia și cariera pot merge liniștite mână în mână, iar dacă vreo carieră cere sacrificarea familiei leapăd-o. La sfârșit ce vei strânge în brațe? Cariera? Banii făcuți din carieră? Nu, ci vei simți nevoia să ții în brațe o persoană dragă, un copil, pe cineva care să te iubească necondiționat și nu pentru banii din carieră.

Nu sacrifica niciodată sănătatea pentru bani, case, mașini sau orice altceva. Sănătatea este ea însăși o bogăție, iar ea nu se poate uneori cumpăra cu toți banii din lume. Prea des văd tineri care cred că sunt indistructibili, aleargă nebunește, pierd nopți după nopți, consumă tot ce le iese în cale, iar la 30 de ani arată ca la 60, obosiți, ridați, sătui de viață și cu privirea pierdută. Alergătura după poftele lumii și după banii ei sunt în definitiv o deșertăciune, totul se ia cu măsură și cu multă curăție de inimă.

Nu sacrifica niciodată șansa altuia de a auzi despre Cristos, salvarea vieții. Prea des văd oameni care le sacrifică altora șansa de a ajunge în Cer. Am fost criticat pentru că nu era MOMENTUL de a mă ruga pentru cineva, nu era momentul de a vorbi cu cineva despre Dumnezeu, nu era momentul de a le da câte o carte despre credința mea în Dumnezeu, nu era momentul… Dar oare aș mai fi avut alt moment? Eu la asta m-am gândit cu groază. Uneori avem doar un singur moment de a le vesti altora Evanghelia. De aceea de fiecare moment trebuie profitat ca de unicul. Abia când vom ajunge în Cer, prin har, vom realiza că am pierdut multe momente prețioase vorbind despre nimicuri, când noi de fapt dețineam comoara vieții, pe Cristos.

Cu prețuire,

Toni Berbece