Skip to main content

Nu te grăbi să te declari crestin…

Stai, nu te numi crestin până nu răspunzi la întrebarea: Ai citit Biblia? Dacă nu, atunci nu te grăbi să te numești crestin pentru ca nu știi ce presupune acest lucru. Citeste măcar cele patru Evanghelii. Nu știi ce sunt acelea? Se găsesc in Noul Testament (a doua parte a Bibliei) si conțin faptele si învățăturile lui Hristos. Vezi că între capitolele 5-7 din Evanghelia lui Matei e Predica de pe Munte. Vei fi șocat cât de străină e această predică de majoritatea “creștinilor”. Este vehement faptul ca nu poți fi crestin fără sa nu citești Biblia zilnic si sa n-o trăiești. Cea dintâi disciplină a credinței este auzirea, citirea si împlinirea Scripturii.

Stai, nu te numi crestin până nu răspunzi la întrebare: Cine locuiește în trupul tău? Biblia ne spune că Dumnezeu nu locuiește în temple făcute de mâini omenești, casa Lui nu este piatra si lemnul, ci tot Biblia ne spune prin Apostolul Pavel că Duhul Sfânt a ales sa locuiască în trupurile noastre, numindu-le Temple. Dacă în Templul acesta bagi tutun, alcool, curvie, invidie, pofta rea, cuvinte porcoase, oare cum se împăca acestea cu Duhul Sfânt, oare nu locuiește opusul Duhului adică Diavolul? Deci nu te numi crestin dacă în tine nu locuiește sfințenia. Văd moda asta la romani să facă pe religioșii, vorbesc cu pioșenie de Hristos, apoi dintr-o dată încep să înjure, să se îmbete, să vorbească cu patos de curvii, de amante si amanți. Cruce își face si prostituata, cât si hoțul, însă crucea se trăiește, că de făcut o poate face în mod ipocrit si înșelător până și Diavolul fără s-o trăiască. Oare aceasta nu este ipocrizie?

Stai, nu te numi crestin dacă gura ta e spurcată de drăcuieli si înjurături. Stai nu te numi crestin dacă bei alcool ca apa si din tine iese fum precum din locomotiva pe aburi. Stai nu te numi crestin dacă ochii tăi poftesc femeile precum un armăsar nechează după iepe în călduri. Stai, nu te numi crestin dacă cu o mâna faci cruce si cu alta furi, nu te numi crestin dacă mânia e foc in pieptul tău. Nu te numi crestin căci te minți singur. Caută sa locuiască Hristos in tine si apoi te vor numi alții crestin!

Cu prețuire,
Toni Berbece