Skip to main content

Să nu cumva să le permiți…

Să nu le permiți părerilor altora să îți devină Dumnezeu. Pentru unii vocea oamenilor este mai importantă decât vocea lui Hristos. Cineva distrus de păcate, într-o depresie cruntă și care auzea vocile dracilor a zis că nu vine la Biserică deoarece o să zică ai lui că a înnebunit, nu citește din Biblie de rușine, iar de pus pe genunchi la rugăciune nu se pune că nu face el “din astea”. Unii au înlocuit vocea lui Dumnezeu cu “ce zice vecinul”, cu “ce zice mama”, cu “ce zice soția/soțul”. Tragedia este când soțul bețiv sau preacurvar, când mama plină de vicii și ură, când vecina bârfitoare și divorțată, când prietena plină de ocultism și vrăjitorie, când prietenii care n-au citit niciodată Biblia au un cuvânt mai puternic decât Dumnezeu. Tu de cine te temi mai mult? De prieteni sau familie care nu îți pot lua nimic? Sau de Dumnezeu care îți poate trimite sufletul pentru veșnicie în Iad? După cum zice Scriptura: “Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul, şi trupul în gheenă” (Matei 10:28).

Să nu le permiți banilor să îți devină dumnezeu, banii sunt buni la multe, dar nu mai sunt buni când începi să-i iubești pentru că sunt un stăpân tare crud. Hristos avea asupra lui vreo 200 de dinari când a înmulțit pâinile, adică echivalentul în bani a 200 de zile de muncă (undeva la 8000€ pentru un salariu mediu de România), dar n-a iubit niciodată banii. Însă Iuda i-a iubit și L-a vândut pe Dumnezeu pentru 30 de monede în plus. Unii pentru bani își vând nu doar sufletul, ci și Dumnezeul. Când pentru bani nu ai timp de Biserică, nu ai timp de rugăciune și de Scriptură, atunci L-ai vândut pe Dumnezeu. Când pentru bani nu ai timp de familie și de copii, atunci ți-ai vândut și soția/soțul și copiii. Nu mai vorbesc de faptul că foarte ușor îți poți vinde părinții și prietenii pentru un venit în plus.

Să nu permiți lumii să îți devină casă, să nu permiți poftelor să îți devină stăpân, să nu permiți ochilor să îți controleze credința, care privește la lucrurile care nu se văd și care sunt veșnice, să nu le permiți altora în afară de Hristos să îți conducă destinul, să nu le permiți gândurilor să facă ce vor, ci să le supui lui Hristos, să nu le permiți mâinilor să aleagă păcatul, ci doar ce e curat, să nu le permiți picioarelor să te ducă oriunde, ci doar la neprihănire. Nu uita că Dumnezeu te-a făcut stăpân, nu rob, te-a făcut puternic nu slab, te-a înzestrat cu tot ce îți trebuie ca să detectezi adevarul și să refuzi minciuna. Alege-L pe Hristos, alege înțelept!

Cu prețuire,
Toni Berbece