Skip to main content

Oameni care degeaba L-au întâlnit pe Hristos

Tânărul bogat a văzut în Isus o șansă de a mai sponsoriza un profet ca să-L impresioneze pe Dumnezeu cu banii lui. Unii cred că banii mântuiesc, ca Stefan Cel Mare care avea probleme cu preacurvia, care avea o mulțime de femei și care era neastâmpărat din fire, dar care mai făcea câte o Biserică crezând că impresionează Cerul cu bani. Unii l-au făcut sfânt, dar dacă omul acesta nu s-a pocăit de păcatele lui va fi un “sfânt” în iad. Cei care cred că dând bani la Biserică își ispășesc păcatele li se va spune cum i-a spus Petru lui Simon Vrăjitorul: “Banii tăi să piară împreună cu tine… (Fapte 8:20)!” Tânărul bogat degeaba L-a întâlnit pe Hristos, pentru că a ales calea banului și a poftelor și nu a lepădării de păcate și a urmării lui Hristos. Nicio faptă bună făcută cu bani nu te va mântui, ci doar încrederea că sângele lui Isus spală și păcatele tale.

Irod a văzut în Isus un “circar”, care face minuni, zice Biblia că s-a bucurat când L-a văzut, crezând că va face și înaintea lui minuni, mai ales pe cea cu schimbatul apei în vin. Unii vor să vină la Isus doar pentru spectacol, să mai vadă o minune, să mai aplaude o predică bună, să treacă drept oameni serioși, dar de fapt, ca Irod, nu vor să scape de păcat, nu vor să scape de mândria de a se crede ei dumnezei. Irod L-a întâlnit pe Hristos, pe Dumnezeul adevărat, dar mai apoi s-a crezut el însuși dumnezeu și a murit mâncat de viermi, pentru că i-a lovit pe frații lui Hristos. Când vii la Hristos, dar dai în frații Lui cu denigrare și cu “sabia vorbelor” vei avea soarta lui Irod, care L-a întâlnit degeaba pe Acesta.

Tâlharul de pe cruce a fost cel mai mare “luzăr” al istoriei. Era nenorocit, era condamnat și crucificat cel mai probabil pentru omor, era cu un pas deja în Iad, era în agonie, dar L-a luat la mișto pe Hristos, deși a auzit cuvintele Mântuitorului adresate colegului său de fapte rele, iar aceste cuvinte au fost: “Astăzi vei fi cu mine în Rai!” Putea să intre și el pe ușa aceasta, dar ca Marilyn Monroe, care i-a cerut menajerei să nu-i mai vorbească de Hristos, i-a trântit ușa în față Mântuitorului alegând iadul. La fel ca Jack Daniels, care în loc să repete cuvintele de salvare după preot, a spus: “Mai toarnă un pahar!” Văd și astăzi oameni bolnavi de ciroza în urma beției, văd oameni cu septicemie de la atâtea droguri, văd oameni cu cancer la plămâni de la tutun l, care se țin de viciile lor și spun: “O să învârt cu Diavolul la ceaunul cu smoală!” Prietene, acolo nimeni nu se distrează, acolo toată lumea suferă veșnic.

Aceștia sunt oameni care degeaba L-au întâlnit pe Hristos și care vor primi o osândă mai mare pentru refuzul mântuirii. Tu L-ai acceptat pe Hristos ca Salvator?

Cu prețuire,
Toni Berbece