Skip to main content

Puterea căinței…

Samson s-a căit după ce a irosit puterea Duhului Sfânt în brațele unei prostituate. S-a căit având ochii scoși și fiind sub batjocura filistenilor, hulitorilor de Dumnezeu. Însă Tatăl Ceresc nu l-a abandonat, ci i-a primit lacrimile, dându-i putere pentru cea mai importantă victorie din viata lui. Cea mai mare biruință din viata ta poate veni chiar după cea mai mare perioadă de cădere și răzvrătire, asta ne spune Samson.

David s-a căit de preacurvia cu Bat Șeba si de uciderea soțului ei, Urie, a plâns amarnic după ce Dumnezeu l-a mustrat și l-a scos din adormirea și “vraja” păcatului. Însă, după vremuri de reabilitare, a ajuns dintr-un infidel criminal din nou preaiubitul lui Dumnezeu, om după inima Lui. Așadar, harul nu te ucide, nu te duce spre o condamnare definitivă, ci dacă îl primești te restaurează. Poți fi din nou preaiubitul Domnului, chiar după o cădere rușinoasă, asta dacă răspunzi vremii cercetării tale.

Petru s-a căit de trădarea lui, căci de trei ori s-a lepădat de Hristos chiar blestemându-se că nu-L cunoaște pe Mântuitorul, însă după lacrimi amare și după întoarcerea la Hristos, acesta a fost reabilitat și făcut capul Bisericii. Hristos i-a încredințat mieii, oițele și oile Bisericii, dar a făcut din inima unui trădător, o inimă plină de Duhul Sfânt, iar la predicile lui îndrăznețe se întorceau oamenii la Hristos cu miile. Poți fi un mare propovăduitor al adevărului, chiar după o vreme de trădare si negare a lui Hristos în viața ta, dar si lacrimile de căință trebuie să fie la fel de fierbinți ca ale lui Petru, iar reîntoarcerea la fel de hotărâtă și consecventă.

Așadar, Biblia e plină de oameni restaurați, Dumnezeu nu-și irosește nicio șansă de a-și reabilita copiii. El e credincios și așteaptă un “Iartă-mă!” chiar și din ultima suflare a vieții. Urechea Lui este lipită mereu de respirația si de inima noastră pentru a declanșa toată puterea Duhului Sfânt de înnoire și reabilitare când șoptim un sincer: “Salvează-mă!”

Cu prețuire,
Toni Berbece