Skip to main content

S-a găsit leacul…

S-a găsit leacul pentru ceva mai periculos decât cancerul, este pofta rea. Pofta de fapt îmbolnăvește si este adesea sursa bolii. Când poftesti nevasta altuia, casa altuia, mașina altuia, acea poftă îți va măcina oasele, măruntaiele, mintea, sufletul si tot ce ești. Te va arunca in nemulțumire, îți vei distruge familia, bucuria si pacea. Te vei vedea sărac, deși ești bogat, te vei vedea neîmplinit, deși ești împlinit si vei face planuri diavolești de a-i distruge pe cei ce au ceea ce tu nu ai. Intr-o societate fără Dumnezeu cea mai mare problemă este pofta rea ca in Iacov 1:7.

De exemplu lui Avraam i-a fost frică să spună ca soția lui este soția lui, pentru a nu fi omorât si pentru a nu i se lua femeia, pentru că oamenii erau capabili de așa ceva si sunt capabili și azi (Genesa 20:1-2). Asta am devenit fără Dumnezeu. Oameni care nu tin cont ca o femeie frumoasa are 2-3 copii si un soț iubitor, ci întind curse acelei femei, poate slabe, o cuceresc si condamna la moarte soțul si chiar copiii. Situația poate fi si invers. Deci, pofta nestăpânită este cel mai mare dușman al omului.

Așadar, s-a găsit leacul pentru pofta rea si nu este acela de a te lăsa condus de ea in toate mizeriile si cotloanele păcatului, cum zic mulți psihologi si societatea azi, ci de a o topi prin sângele lui Hristos. Jertfa lui Hristos îți arde pofta rea si te curățește de ea imediat. Dar vrei tu acest lucru? Căci iată ce zice Scriptura să omorâm: “De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli (Coloseni 3:5).” Dacă ne-am ucide poftele nu ne-am mai ucide între noi. Iar in alt loc spune: Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei. (Galateni 5:24).” Ti-ai răstignit poftele sau te-au răstignit ele pe tine? Fa o rugăciune chiar acum si cere-I lui Hristos sa îți topească toată pofta rea. Vei simți pace si o bucurie imensă.

Cu prețuire,
Toni Berbece